Sport

CAZUL ANIA CAILL. Ministrul Sporturilor IA ATITUDINE! Sugerează demisia șefului FRSB…

 
Eduard Novak, ministrul Sporturilor, a luat atitudine, în ceasul al… 13-lea, în ceea ce privește neincluderea Aniei Caill în Team România pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. El a solicitat, dacă mai este posibil, înscrierea sportivei de la Corona Brașov la Olimpiadă, „atacând” FRSB pentru decizia de a nu accepta locul ivit, pentru schi alpin feminin, după redistribuirea efectuată de FIS.
 
„Consider că situația în care s-a ajuns în acest moment, în legătură cu locurile alocate României pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing la schi alpin feminin, este una gravă. Pentru ca toată lumea să o înțeleagă corect, vreau să fac niște precizări care să o clarifice, pentru că ea a avut două momente sau două faze, care trebuie abordate diferit.
 
În prima fază, României i-a fost alocat un singur loc-cotă la această disciplină. Trebuie menționat că locurile nu sunt nominale, iar decizia cu privire la sportivul care ocupă acel loc și reprezintă România aparține exclusiv federației sportive în cauză. Federația Română de Schi și Biatlon a decis să trimită la Beijing o anume sportivă, din anumite considerente, care, după cum au declarat ei, au ținut de potențialul acelei sportive și de strategia lor de a investi în tineri. Nu vreau să dau nume, pentru că discutăm despre reguli și principii, nu despre persoane, și trebuie să discutăm obiectiv, nu emoțional. Vreau să mai precizez că, în conformitate cu legea sportului și cu toate reglementările care se aplică în aceste situații, Ministerul Sportului nu are pârghii legale pentru a interveni în aceste decizii. Federațiile sunt cele care fac propunerile pentru loturile olimpice, iar, instituțional, ministerul nu poate interveni pentru a le schimba.
 
În cea de a doua fază, însă, prin retragerea Japoniei de la Jocurile Olimpice, s-au eliberat niște locuri suplimentare, iar acestea au fost realocate, unul dintre ele revenind României. Și abia acum avem o problemă cu adevărat, pentru că Federația Română de Schi și Biatlon decide să refuze locul, să nu profite de această șansă și să nu trimită încă o sportivă la Beijing. Din nou, nu vorbim despre persoane, vorbim despre principii! După ce în patru ani, din 2017 până în 2021, această federație a primit de la bugetul statului, prin Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, suma de aproape 10 milioane de euro, ia decizia absolut de neînțeles și de neacceptat să nu facă toate diligențele pentru a încerca să convertească acești bani într-o medalie. Motivația pe care au invocat-o, când am cerut explicații, a fost că s-a constatat că nici o altă sportivă nu îndeplinește criteriile stabilite pentru includerea în lotul olimpic.
 
În acest moment, ca reprezentant al Ministerului Sportului, deci al statului, care a investit atâția bani în acest sport, consider că este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat și că președintele Federației Române de Schi și Biatlon trebuie să-și asume răspunderea, inclusiv prin renunțarea la această funcție, pentru că nu mi se pare că a înțeles care este rolul său. Dacă în acest moment mai există posibilitatea ca o a doua sportivă să ne reprezinte la Beijing la schi alpin, toată lumea, începând de la federație și continuând cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, trebuie să facă toate demersurile pentru ca ea să fie inclusă în lot și trimisă acolo și mă aștept ca acest mesaj să fie corect înțeles”, a subliniat Novak.
 
 
 
 

CAZUL ANIA CAILL. Reacția brașoveanului Mihai Covaliu…

CAZUL ANIA CAILL. Primarul Coliban cere explicații și măsuri!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button