Sport

Campioni la vise

 

Euro 2020 se apropie, iar România continuă să se pieptăne pedant, lăudându-se că va organiza meciuri la acest turneu final (trei în faza grupelor şi o optime de finală). Dacă peste proiectele de infrastructură legate de acest eveniment s-a aşternut praful uitării – previzibil, situaţia stadioanelor destinate antrenamentelor reprezentativelor care vor avea ghinionul să evolueze în ţara noastră este în aer. „Ghencea” tocmai s-a dărâmat, la „Arcul de Triumf” se mai cosmetizează câte ceva, ruina „Giuleşti” este în acelaşi stadiu, iar despre „Dinamo”, evident, nimic! În plus, gazonul de pe „National Arena” este varză la momentul actual, noroc cu UEFA, care a promis că va plăti pentru a se putea juca în condiţii impecabile. În mod sigur, pe ultima sută de metri, se va apela la stadioanele de rezervă din Ploieşti, Giurgiu şi la bazele sportive ale FRF de la Mogoşoaia şi Buftea (Mircea Sandu să trăiască!).

În acest timp, autorităţile mioritice bat câmpii cu voioşie, gândindu-se la candidaturi fantasmagorice pentru Euro 2028 (ne amintim şi de faza cu Euro 2012, în care se spunea, printre altele, că şi Braşovul va „prinde” oareşce întâlniri pe utopicul new „Municipal”…), dar şi în ceea ce priveşte găzduirea Mondialului din 2030, împreună cu Grecia, Bulgaria şi Serbia, într-o atmosferă 100% balcanică. Acestea abia au reuşit, acum, să modernizeze (atenţie!) două vagoane CFR şi se laudă de parcă au inventat roata.

Dacă tot a fost în Qatar, madam Veorica ar fi trebuit să viziteze noile stadioane din emirat, să vadă cum se lucrează acolo, 24 de ore din 24 – 7 zile din 7, şi cum arată acele bijuterii arhitectonice. Ar fi fost bine să conştientizeze că suntem la ani lumină distanţă de asemenea competiţii internaţionale de top şi s-o lase mai moale cu vrăjelile la ordinea zilei ale guvernului PSDragnea.

P.S. Dacă am aduce în discuţie şi chestia cu organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024 – ediţia de iarnă în judeţul Braşov, care implică o finanţare uriaşă, atât de la bugetul local, cât şi de la cel naţional, iar banii sunt, deja, încurcaţi prin schemele de măriri de salarii şi de pensii (evident, speciale) ale Olguţei Vasilescu… Apropo, întrecerile de bob şi sanie se vor disputa pe poteca şerpuită ce coboară Tâmpa, aşa cum a sugerat, strălucitor, un megaspecialist pe vremea când îi lua la mişto pe elveţienii de la Lausanne?!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare