Sport

Campion la Australian Open la 43 de ani

Campion la Australian Open la 43 de ani

Proba de dublu masculin de la Australian Open 2024 s-a încheiat cu victoria perechii formate din indianul Rohan Bopanna și australianul Matthew Ebden. Bopanna și Ebden s-au impus în finală, scor 7-6, 7-5, contra dublului italian Simone Bollelli – Andrea Vavassori.

Rohan Bopanna va urca de luni pe locul 1 în clasamentul de dublu masculin, devenind astfel, la 43 de ani, cel mai în vârstă jucător care reuşeşte acest lucru.

Este primul trofeu de Grand Slam cucerit la dublu de Bopanna, care mai are în palmares un titlu la Roland-Garros, dar la dublu mixt.

Bopanna a declarat că accederea pe locul 1 la vârsta de 43 de ani va avea un impact global.

Pur şi simplu va inspira o mulţime de oameni, şi nu cred că doar în tenis. Oameni din întreaga lume, având 40 de ani şi peste, îi va inspira într-un mod diferit“, a spus el.

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparţinut lui Mike Bryan, care avea 41 de ani şi 76 de zile când a ocupat ultima dată locul 1, în 2019.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare