Sport

C.M. HOCHEI PE GHEAȚĂ. IREAL. România a învins Polonia și e la două meciuri de o performanță uriașă

  • Screenshot_1_266414.jpg
  • Screenshot_2_266412.jpg
 

Naționala de hochei pe gheață a României a reușit surpriza la Campionatul Mondial, divizia I, grupa B, a învins Polonia, 3-2, după prelungiri, și este la două meciuri de o performanță uriasă, promovarea în al doilea eșalon mondial.

Hocheiul, un sport în care România investește cam cat face și Zimbabwe, este aproape de o performanță uriașă. O țară care are patinoare ce pot fi numărate pe degetele de la o mână reușește să se apropie de eșalonul secund al lumii.

Julius Penzes este creierul din spatele acestei performanțe uriase, victoria cu Polonia, una dintre Naționalele de top ale planetei, pe care „tricolorii” nu au mai învins-o într-un meci oficial de prin anii 1960. Slovacul a mutat neașteptat, l-a trimis în poartă pe Zoltan Toke în locul lui Patrik Polc, iar goalkeeper-ul Coronei Brașov a făcut un meci fabulos. Fără a exagera, „tricolorii” s-au apărat la un nivel extraordinar, au avut și noroc, însă nu au căzut fizic în nici un moment și au ținut piept unei Naționale net superioare din toate punctele de vedere.

Meciul de la „Tondiraba Arena” din Tallin a început perfect pentru ai noștri, Szilard Rokaly marcând în mintul 9 în dublă superioritate. A urmat asediul la poarta română, dar Zoltan Toke a fost mare și a apărat tot. „Tricolorii” au avut șansele lor, uriașe, în partea a doua, însă Reszegh, Butochnov și Rokaly au ratat față în față cu portarul Odrobny. Defensiva alor noștri a cedat până la urmă în mintul 52, când Kapica a reușit să egaleze. Zeița Fortuna și-a întors însă ochii spre băieții cu „tricolorul” pe piept și după doar un minut și jumătate, Odrobny, presat de Gergo Biro a trimis pucul într-un coechipier, iar bucata de cauciuc a intrat în plasă. Ultimele minute au fost agonizante pentru oamenii lui Penzes. Polonezii au atacat, pe final au scos și portarul pentru a avea superioritate, iar Dziubinski a înscris cu 23 de secunde înainte de expirarea timpului regulamentar și a trimis meciul în prelungiri. În overtime, România a primit o șansă uriașă, pe care a speculat-o. În PP, după eliminarea lui Dronia, Gliga i-a pasat decisiv lui Borysenko, iar fundașul Coronei a marcat poate cel mai important gol al ultimelor decenii din hocheiul românesc.

După trei etape, România ocupă primul loc în clasament, cu 7 p, la egalitate cu Polonia, dar este la mâna ei în lupta pentru promovare. „Tricolorii” mai au două meciuri, mâine, de la ora 16.30 cu Ucraina și sâmbătă, de la ora 13.00, cu Olanda. Cu două victorii, ai noștri câștigă acest Campionat Mondial și promovează, indiferent de ce face Polonia în ultimele două partide, cu Estonia și Japonia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare