Sport

C.M. HOCHEI PE GHEAȚĂ. FABULOS. România a învins Japonia și visează la o promovare istorică – GALERIE FOTO

  • romania5_266347.jpg
  • romania4_266344.jpg
  • romania1_266342.jpg
  • romania2_266345.jpg
  • romania3_266346.jpg
  • penzes1_266348.jpg
  • penzes_266349.jpg
  • penzes2_266350.jpg
 

Naționala de hochei pe gheață a României arată excelent sub comanda lui Julius Penzes, omul care a reușit să o schimbe radical și pe Corona Brașov pe final de sezon și a adus titlul sub Tâmpa.

După succesul cu Estonia, 4-3 (d.pen.), „tricolorii” au reușit astăzi un succes mare, 3-2 cu Japonia, la Campionatul Mondial de hochei pe gheață, divizia I, grupa B, care are loc la Tallinn, în Estonia.

Meciul din „Tondiraba Icehall” a început mai bine pentru niponi, care s-au desprins pe tabelă în prima repriză, după golurile marcate de Nakayashiki și Sato. Actul secund a fost însă dominat autoritar de „tricolori”. După ce Trancă a ratat, la jumătatea partidei, o lovitură de pedeapsă dictată după ce Shinohara l-a agățat pe Zsombor Molnar aflat în situație clară de gol. Ai noștri au continuat însă asediul la poarta lui Hata, iar Reszegh a redus din handicap pe finalul unei superiorități. Imediat, Gergo Biro a restabilit egalitatea, după o fază superbă la care au mai lucrat Peter Balazs și Mircea Constantin. Ultima treime a fost echilibrată. Niponii s-au lovit de „Zidul” Patrik Polc, în timp ce Butochov și Reszegh au ratat două șanse uriașe la poarta lui Hata. Golul unei victorii mari a venit cu trei minute și 23 de secunde înainte de expirarea timpului regulamentar, Sallo învingându-l pe Hata cu un șut de la linia albastră.

Cu 5 puncte acumulate după două meciuri, România și-a asigurat deja menținerea în această divizie, însă visează la o promovare istorică în cel de-al doilea eșalon al lumii. După o zi de pauză, pe 1 mai, de la ora 20.00, „tricolorii” vor juca finala pentru un loc în eșalonul imediat inferior celui de elită, cu Polonia, „leșii” pornind cu prima șansă. Un succes ar deschide însă drumul formației lui Julius Penzes, care va mai avea apoi partidele cu Ucraina și Olanda.

FOTO: captură video iihf.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare