Sport

C.M. HANDBAL FEMININ. „Tricolorele” au avut emoții, dar au trecut de Slovenia

 

Naționala României a obținut a doua victorie în grupa A a Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania.

„Tricolorele” au învins Slovenia, 31-28.

Deși a fost avertizată de faptul că Slovenia începe tare, cum a făcut-o și ieri cu Franța, România a fost surprinsă. La fel ca în duelul cu vicecampioana olimpică, echipa antrenată de Uros Bregar a avut un debut de meci apăsat. Ana Gros a marcat din toate pozițiile, în timp ce pe atacul nostru lucrurile nu au funcționat. În aceste condiții, Slovenia s-a desprins pe tabelă. A fost 4-1 în minutul 6 și 6-2 în minutul 10, diferența maximă, de cinci lungimi, fiind consemnată în două rânduri, 11-6, respectiv 12-7, în minutul 17. A fost momentul în care România a reușit să încălzească motorul, Ambros Martin a schimbat apărarea, renunțând la sistemul 6-0, unul care a nu a putut să o anihileze pe Ana Gros, iar Valentina Elisei a fost avansată în fața vedetei Sloveniei. Treptat, avansul rivalelor s-a topit, iar la pauză s-a intrat la egalitate, 14-14. În repriza a doua, România a avut avantajul moral al formației care a venit din spate. Defensiva a continuat să funcționeze în multe momente, iar în atac Cristina Neagu a fost secondată de Eliza Buceschi, în timp ce Crina Pintea a fost din nou prea puternică pentru apărătoarele pe care le-a avut în față. Nu trebuie uitate nici extremele, Elisei și Udriștoiu, care au marcat goluri importante. Totuși, România nu a putut să se desprindă, dar a fost mai mereu în față în partea secundă, însă avantajul maxim a fost de două goluri. Cu două minute înainte de final, la 28-27 pentru România, la rampă a ieșit Denisa Dedu, care a blocat-o în situație de unu contra unu pe Ana Gros. La faza următoare, Pintea a scos 7 metri, transformat de Neagu, și eliminare, iar soarta meciului a fost decisă. S-a încheiat 31-28, iar echipa noastră așteaptă liniștită meciul cu Spania, programat marți, la ora 21.30.

„Am început mai slab, însă nu am cedat nici un minut. Am crezut în noi și până la urmă a ieșit asa cum ne-am propus. În prima repriză nu a mers apărarea. Nu am anihilat-o pe Ana Gros, care a înscris din orice poziție. Am început cu o apărare 6-0 și nu ne-a ieșit. Apoi, am trecut la o apărare combinată cu Elisei om la om la Gros și asta a fost cheia succesului. Începem deja să pregătim meciul cu Spania”, a declarat Eliza Buceschi (Corona Brașov) la Telekom Sport.

„Am câștigat și cu inima. Stiam că rivalele încep meciurile bine, dar echipa noastră a reacționat excelent. Am crezut în noi și ne-am impus. Am păstrat disciplina și fetele au respectat tot ce am pregătit tactic. Valoarea handbalistelor nostre este una fantastică, mai ales a uneia, pe care o știe toată lumea. Toate fetele au fost incredibile, aceasta este o echipă cu spirit. Fiecare își știe rolul ei. Avem o zi de pauză și pregătim partida cu Spania. Este un rezultat bun, dar nu decisiv, trebuie să ne continuăm drumul”, a punctat selecționerul Ambros Martin.

FOTO: Facebook International Handball Federation – IHF

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare