Sport

Bucegi. Cel mai vechi ultramaraton din România, în perioada 14 – 17 iulie

 

În perioada 14 – 17 iulie 2016 va avea loc în munții Bucegi a VIII-a ediție a Marathon 7500 – cel mai vechi ultramaraton din România. Maratonul e organizat de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism din Brașov. Traseul   de   concurs   începe și se termină lângă sediul Salvamont Peștera din Munții Bucegi.

„Competiția presupune parcurgerea unui traseu marcat integral în Munții  Bucegi,  cu o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 7500 de metri și cu o lungime de aproximativ 90 de km, într-un timp limită  de 35 de ore, alături de un   coechipier   –  fiind singurul ultramaraton pe echipe din țară“, se arată într-un comunicat.

Pentru cei care preferă o variantă mai ușoară, există și secțiunea Hobby. Aceasta  presupune un traseu de 45 km, cu o diferență de nivel de 3.700m, al cărui timp maxim de parcurgere este limitat la 14 ore.

Anul trecut au participat 316 de alergători (158 de echipe). „Anul acesta s-a stabilit un record de participare, lista participanților ajungând la 440 de alergători (220 de echipe), ceea ce confirmă popularitatea din ce în ce mai crescută a acestui sport de anduranță“, se mai arată în comunicat. Mai multe detalii despre traseu pot fi găsite pe site-ul oficial al competiției: marathon7500.ro (foto).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button