Sport

BREXIT bulversează și… fotbalul!!!

 

După ce majortatea engleză a votat, în urma referendumului de ieri, ca țara să iasă din Uniunea Europeană, și fotbalul are de suferit. Astfel, dacă nu se vor schimba regulile, jucători de marcă nu vor mai putea evolua în Premier League.

Anglia poate legitima în acest moment jucători extracomunitari, adică și din afara UE, doar cu condiția ca aceștia să fi evoluat un anumit număr de meciuri pentru echipele lor naționale. După ieșirea din UE, termenul de extracomunitar va căpăta alt înțeles, și fotbaliști din Franța, Spania, Germania și, de ce nu, România, fiind asimilați acestuia.

La momentul actual, așa cum a remarcat The Telegraph, vedete precum Dimitri Payet, N’Golo Kante ori Anthony Martial nu îndeplinesc criteriile alocate extracomuntarilor pentru a juca la echipe din Premier League, neavând suficiente meciuri bifate la prima reprezentativă.

„Cluburile din Anglia vor fi de acum limitate, vor putea transfera doar jucători de mare calibru. Asta va face ca prețurile cerute în schimbul lor să fie mult mai mari. Și fotbaliștii în cauză vor solicita salarii mai mari”, a comentat Dr. Babatunde Buraimo, lector la Universitatea din Liverpool.

Economistul sportiv Bastien Drut susține, însă, că regulile din fotbalul britanic vor fi adaptate noilor condiții, pentru că „englezii sunt pragmatici”: „Fotbalul face parte din cultura engleză, este o componentă socială esențială și va rămâne competitiv. Autoritățile din fotbalul englez vor găsi o soluție pentru a le permite cluburilor să legitimeze numărul dorit de fotbaliști… extracomunitari”.

Și viceversa este valabilă. Dacă un jucător englez activează sau vrea să se transfere într-un campionat din UE, va fi considerat extracomunitar (cazul lui Gareth Bale), intrând în altă categorie a aplicării regulamentelor, fără o serie de avantaje.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare