Sport

BREAKING NEWS. Curtea de Apel București a dat verdictul în cazul dezafilierii Universităţii Craiova

 

Curtea de Apel a anunțat în urmă cu câteva minute verdictul în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Cei doi inculpați, foștii președinți ai Federației Române de Fotbal (FRF) și Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Mircea Sandu, respectiv Dumitru Dragomir, au fost achitați.

Totodată, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate de abuz în serviciu și de toate acuzațiile aduse.

Astfel, LPF și FRF nu trebuie să achite prejudiciul decis de Tribunalul București, 1.084.592.000 de lei, peste 240 de milioane de euro. Totuși, Curtea de Apel a decis păstrarea sechestrului instituit asupra bunurilor lui Sandu, Dragomir și LPF, pentru un eventual proces în civil pe care să îl intenteze Adrian Mititelu.

Decizia de astăzi a Curții de Apel București este definitivă şi executorie, adică va produce efecte imediat. Aceasta mai poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă doar pe probleme de procedură, nu pe fond.

Ce a decis Tribunalul București anul trecut

Reamintim, Tribunalul Bucureşti a decis pe 13 iunie 2016 ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să fie condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Atât procurorii DNA, cât și foștii șefi ai FRF, respectiv LPF au făcut apel. Procurorii au cerut pedeapsa maximă, plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante pentru Sandu și Dragomir, acuzați de abuz în serviciu.

Totodată, instanța i-a obligat pe inculpații Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să achite către partea civilă, SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, 1.084.592.000 de lei (peste 240 de milioane de euro), plus dobânda legală din momentul în care sentinţa va rămâne definitivă. În plus, cei doi au fost obligați să achite către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – ANAF – 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii. FRF și LPF au primit şi amenzi penale de câte 370.000 de lei fiecare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare