Sport

BRAȘOVUL, prezent la Campionatele Europene de atletism de la Berlin. Iulian Staicu: „De ce să nu sper la o medalie?”

 

Campionatele Europene de atletism în aer liber vor avea loc în perioada 7-12 august. Competiția va fi găzduită de Stadionul Olimpic din Berlin, 1.572 de atleți urmând să lupte pemtru medalii.

Delegația României este formată din 36 de atleți, 18 la masculin și 18 la feminin.

Și Brașovul va fi reprezentat la această ediție a Campionatelor Europene de atletism, Iulian Staicu, sportiv legitimat la CS Țara Bârsei, urmând să concureze în proba de lungime, unde este campion național atât în sală, cât și în aer liber.

„Este un sezon pe care l-am început foarte bine în iarnă, când am reușit să-mi fac baremul de Europene, cu o săritură de 8,09 metri, la Naționalele de sală. Din păcate, a urmat o mică accidentare ce nu mi-a permis să performez la cote maxime, iar acum vine cel mai important concurs de până acum din cariera mea, Campionatul European de la Berlin, unde îmi doresc să fac o figură cât mai frumoasă, să mă calific în finala probei de săritura în lungime și, de ce nu, să sper la o medalie europeană”, a declarat Staicu.

Antrenorul Horațiu Calfă a menționat: „Am avut un an greu, cu suișuri și coborâșuri, în care am încercat să ne pregătim cât mai bine. Sperăm ca rezultatele să apară în urma muncii depuse și să culmineze odată cu această participare a lui Iulian la Campionatul European de seniori de la Berlin”.

2018 este primul an în care este promovat conceptul de Campionate Europene multi-sport, un eveniment care, la fiecare 4 ani, reunește întrecerile continentale ale unora dintre cele mai importante sporturi. În acest an, orașele-gazdă sunt Glasgow, Scoția, unde vor avea loc Campionatele Europene de gimnastică, nataţie, ciclism, canotaj, golf şi triatlon, respectiv Berlin, Germania, unde se dispută Campionatele Europene de atletism în aer liber.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare