Sport

Brașovul, în pole position în lupta cu Lausanne pentru organizarea J.O. de iarnă la tineret

4 competiții importante vor fi organizate, în perioada următoare, la Cheile Grădiștei, Râșnov și Predeal

  • article_434831_1.jpg
 

 

În data de 31 iulie, la Congresul CIO care va avea loc la Kuala Lumpur, în Malaysia, se va anunța și gazda Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020, în luptă fiind orașele Brașov și Lausanne.

Se pare că orașul nostru are un avantaj în bătălia cu elvețienii, existând șanse însemnate ca ediția 2020 a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret să se desfășoare în țara noastră.

„La Congresul FIS, președintele Federației Internaționale de Schi, Gian Franco Kasper, ne-a spus să ne pregătim din timp, întrucât mai mult ca sigur Brașovul va câștiga lupta cu Lausanne. Nu ar fi o surpriză să primim organizarea acestei competiții”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB. 

Altfel, în proximul sezon, în zona Brașovului vor avea loc patru competiții majore organizare de Federația Română de Schi Biatlon. Totul va începe în perioada 26-30 august, când la Cheile Grădiștei vor avea loc Campionatele Mondiale de biatlon role pentru seniori și juniori. Apoi, între 23 și 30 ianuarie 2016, tot la Cheile Grădiștei, sunt programate Campionatele Mondiale de biatlon ale juniorilor. Vor urma, în perioada 23 februarie – 3 martie 2016, Campionatele Mondiale de schi nordic pentru juniori și C.M. Under 23 la schi fond. Ultima întrecere de top va fi la Râșnov, runda din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile, între 4 și 6 martie. 

 

Eduard Török, cel mai bun de la CSS Dinamo Râșnov

„Sunt patru competiții majore. Doar așa putem demonstra că merităm să organizăm Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020. Aceste întreceri nu ne-au fost acordate întâmplător. Sunt competiții care vor demonstra potențialul nostru și faptul că suntem capabili să le organizăm în cele mai bune condiții”, a mai precizat Puiu Gaspar.

 

Cei mai valoroși opt sportivi de la CSS Dinamo Râșnov în sezonul competițional 2013-2014 au fost premiați ieri pentru performanțele reușite. Suma totală alocată de Primăria Râșnov a fost de 12.000 de lei. Cel mai bun sportiv al clubului râșnovean a fost declarat săritorul cu schiurile Eduard Török, el fiind urmat în top de Raul Flore, Larisa Cotruș, Maria Rășină (toți biatlon), Iulian Pâtea (sărituri cu schiurile), George Colțea, Daniel Munteanu și Cornelia Colțea (biatlon).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare