Sport

BRAȘOVUL, în pierdere de turație privind candidatura la organizarea JOT 2024! În POLE-POSITION se află…

 

Conducerea Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a demarat discuțiile cu Ministerul Sporturilor din Coreea de Sud, dar și cu Comitetul Olimpic de la Seul pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret (JOT) din 2024 în Coreea de Sud. Eventual, unele competiții ar putea să se desfășoare în Coreea de Nord – cele de schi, de pildă

Evenimentul ar putea avea loc la PyeongChang (foto), unde s-au disputat Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, dar și la Gangneung

Presa sud-coreeană a menționat că Brașovul (România) și Sofia (Bulgaria) sunt interesate, de asemenea, să găzduiască JOT 2024, la stadiu de intenție aflându-se și Rusia, și Spania, și China.

„Propunerea Coreei de Sud este tentantă din punct de vedere al sustenabilității, ținând cont și de modul excelent în care s-au desfășurat Jocurile Olimpice din 2018”, a declarat Thomas Bach, președintele CIO, care s-a declarat încâtat de faptul că unele concursuri ar putea să se desfășoare în Coreea de Nord.

PyeongChang are mari șanse să primească organizarea JOT 2024 în urma voturilor ce vor fi exprimate la sesiunea CIO din 10 ianuarie, „dacă toate asigurările vor fi îndeplinite”, potrivit forului internațional olimpic.

Choi Moon-soon, guvernatorul regiunii sud-coreene Gangwon, a declarat pentru agenția de presă Yonhap că „organizarea JOT 2024 ar revitaliza economia locală”.

În privința bazelor sportive (și nu numai) unde ar putea avea loc întrecerile olimpice pentru tineret din 2024, Brașovul nu are cum să se compare cu PyeongChang-ul. În plus, la momentul actual, în orașul de la poalele Tâmpei nu există un stadion unde să aibă loc festivitățile de deschidere și închidere ale JOT.

Reamintim, Brașovul a pierdut clar în fața orașului elvețian Lausanne organizarea JOT de anul viitor. La congresul CIO desfășurat în Malaysia, care a ales gazda respectivei ediții olimpice, primarul George Scripcaru n-a putut ajunge. Se știe de ce…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare