Sport

BRAȘOVUL în DOLIU. A murit Nicolae Pescaru

 

Fotbalul brașovean este de astăzi mult mai sărac. Nicolae Pescaru, legenda fotbalului de la poalele Tâmpei, a murit la 76 de ani.

Fostul mare fotbalist a jucat 19 ani la Steagu Roșu Brașov, între 1962 și 1981, evoluând în 311 meciuri pe prima scenă a României.

Un fotbalist imens, care a iubit echipa Brașovului și și-a demonstrat devotamentul față de formația „galben-neagră”, pe care nu a părăsit-o nici în momentul în care a retrogradat, s-a stins după o lungă suferință.

Cel mai emblematic fotbalist din istoria clubului de sub Tâmpa a participat la Campionatul Mondial din Mexic, unde au mai fost doi „stegari”, Stere Adamache și Mihai Ivăncescu.

„Clubul ACS Brasov își exprimă regretul și deplânge trecerea la cele veșnice a domnului Nicolae Pescaru.

Nicolae Pescaru este jucătorul român care a petrecut cei mai mulți ani consecutivi la aceeași echipă, evoluând pentru stegari timp de 19 ani, între 23 septembrie 1962 și 28 februarie 1981. Peste 513 meciuri în toate competițiile și marcând peste 92 de goluri, purtând mereu numărul 5 pe tricou.

Suntem datori să ținem în continuare Steagul Sus și să muncim în continuare pentru dezvoltarea fotbalului brașovean, indiferent de greutăți și provocări.

Sigla de la stadion va rămâne aprinsă în fiecare seară în memoria lui Nicolae Pescaru, cel mai mare jucător din istoria stegară”, au anunțat printr-un comunicat cei de la ACS SR Municipal Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare