Sport

BRAȘOVUL găzduiește o nouă competiție internațională importantă, Campionatul Mondial de ultramaraton 50 km

 

Campionatul Mondial de Ultramaraton 50 km va avea loc în 2019 în România, la Brașov. Competiția, care va fi organizată de Federaţia Română de Atletism în colaborare cu autorităţile locale se va desfăşura sub patronajul Asociaţiei Internaționale de Ultraatletism (IAU) este programată pe 1 septembrie 2019.

Traseul, o buclă de 10 km, pe care competitorii o vor parcurge de 5 ori, va fi în centrul orașului. La acest Campionat Mondial sunt aşteptaţi la Braşov peste 150 de sportivi din peste 40 de ţări.

Prezent la Brașov, președintele Asociaţiei Internaționale de Ultraatletism, Nadeem Khan, a declarat într-o conferință de presă: „Este o onoare că am fost invitat astăzi la Brașov. Este un oraș foarte frumos și mă bucur că a treia ediție a Campionatului Mondial de Ultramaraton 50 km va avea loc în acest oraș. Această probă este foarte importantă petnru oricine începe să alerge ultramaraton și ne dorim să aducem la Brașov nu numai cât mai mulți concurenți, ci și cât mai mulți președinți ai federațiilor de atletism din cât mai multe țări. Am convingerea că va fi un eveniment de succes”.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a comentat: „Mulțumesc organizatorilor pentru că acest eveniment se desfășoară la Brașov. Consider că este un mesaj bun pe care îl transmitem noi ca țară, dar și noi ca oraș. Este o competiție care se va bucura de prezența unor atleți și oficiali din țări din toată lumea și este o foarte bună ocazie de promovare a Brașovului, dar și o confirmare a faptului că Brașovul este pe un drum bun”.

„Suntem bucuroşi că, în al doilea an consecutiv, am reuşit atragerea către România a unui nou campionat de atletism de talie internaţională. În zona de ultra-alergare România a început să fie vizibilă şi apreciată şi din ce în ce mai mulţi ultra-alergători îşi doresc să vină la competiţiile organizate aici”, a menționat Diana Amza, preşedintele comitetului de organizare, în timp ce președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a punctat: „Am demonstrat deja că deschiderea Federaţiei Române de Atletism către noile ramuri ale atletismului, dintre care ultra-alergarea este una dintre cele mai importante, ne-a adus şi ne va aduce în continuare vizibilitate şi va ridica ştacheta performanţei în ţara noastră. Nu pot decât să remarc cu emoţie că suntem priviţi la nivelul consiliului internaţional al IAU ca un partener extrem de serios care poate «livra» cu adevărat toate promisiunile legate de organizarea unei competiţii de asemenea nivel”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare