Sport

BRAȘOVUL, gazdă bună pentru Naționala de handbal feminin. Cristina Laslo, după victoria cu Ucraina: „Publicul a fost extraordinar”

 

România a câștigat primele puncte în grupa din preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2020, după succesul din partida cu Ucraina, 27-24 (detalii aici: BRAȘOV. România, mai greu decât se aștepta!!!). Disputa a avut loc la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, iar brașovenii au creat o atmosferă de vis pentru ce mai iubită Națională a sportului românesc.

Fără Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a planetei, Naționala României se caută încă. Lipsa căpitanului scade evident forța formației noastre, care, însă, a avut multe momente de joc bune. Cristina Laslo este marele plus pentru Tomas Ryde. Conducătorul de joc al Coronei a făcut de toate în acest meci. S-a apărat, a marcat și a pasat decisiv. Interesant este că, pentru acest joc, Ryde a mizat mult timp pe o linie de 9 metri formată exclusiv din jucătoare de la Corona Brașov, Eliza Buceschi, Cristina Laslo și Daria Bucur. România a condus din primul până în ultimul minut, însă a avut și momente grele, cu oaspetele venind aproape, gestionate bine până la urmă. Cristina Neagu a trăit și ea la intensitate maximă, de deasupra băncii tehnice, acest meci, oferind indicații și încurajându-le pe colegele ei timp de 60 de minute. Toată lumea o așteaptă, însă, pe cea mai valoroasă handbalistă a planetei pe teren la Capionatul Mondial din Japonia, care va debuta peste două luni.

„Mai mult sau mai puțin, a fost exact cum m-am așteptat. Echipa Ucrainei a venit cu unele jucătoare noi, care au fost foarte disciplinate. A trebuit să stăm bine în defensivă. Au fost și greșeli. Nu sunt mulțumit de modul în care am jucat în superioritate, se poate mai bine. Sunt mulțumit de Cristina Laslo, de Eliza Buceschi și parțial de Daria Bucur. A fost presiune, eram obligați să câștigăm acest meci și e bine că am reușit să luăm punctele. Fanii au fost extraordinari, au fost al 8-lea jucător. Mi s-a făcut pielea de găină când am intrat în sală. Oamenii iubesc această echipă și asta e minunat”, a declarat selecționerul Tomas Ryde la conferința de presă de după meci.

„E un început de campanie. Am jucat acasă, publicul a fost extraordinar. Indiferent unde evoluăm, ne simțim foarte bine, la Brașov, la Cluj, la Rm. Vâlcea, la București. Îmi pare bine că am început cu dreptul. Nu a fost ușor, un adversar incomod. Le felicit pe fete și trebuie să ne bucurăm pentru această victorie. Chiar mă gândeam că mult timp linia de 9 metri a Naționalei era formată doar din jucătoare de la Corona. Mă simt extraordinar să pot juca alături de colegele de la club în prima reprezentativă. Relațiile de joc sunt altele între noi și cred că de aceea a mizat și antrenorul pe această formulă. Ne-a mers bine în campionat, veneam după cinci victorii în cinci meciuri și asta s-a văzut și acum, a funcționat atacul”.

Pentru România au marcat: Laslo – 8 g, Buceschi – 6 g, Ardean, Pintea și Udriştoiu – câte 3 g, Bucur – 2 g, Ostase și Chiper – câte 1 g.

Ultimul meci pentru Valentina Ardean Elisei

După partida din marți seară, Naționala de handbal feminin va rămâne fără una dintre sportivele emblematice din ultimii mulțui ani.

Pentru Valentina Ardean Elisei, confruntarea de la Brașov a fost ultima în tricoul primei reprezentative.

„A fost ultimul meci al lui Alice la echipa națională. Am împărțit multe momente frumoase, a fost unul dintre oamenii de bază din ultimii 15 ani. Colegă și profesionistă desăvârșită. Echipa națională o să îți ducă lipsa, Alice!”, a postat Cristina Neagu pe Facebook și Instagram.

De notat și că la acest meci a fost prezent întregul Comitet Executiv al COSR, cu brașoveanul Mihai Covaliu, președinte al forului olimpic român, în frunte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare