Sport

Braşovul, din nou pe harta olimpică. Flacăra Olimpică revine sub Tâmpa după 14 ani

Braşovul, din nou pe harta olimpică. După 14 ani, Braşovul revine pe harta olimpică, urmând să fie gazde ediţiei 2027 a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

„Este confirmat! Ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2027 va fi organizată în România. Va fi pentru a doua oară când această competiție va fi găzduită de Brașov. Marcel Ciolacu, primul ministru al României, a aprobat organizarea FOTE în regiunea Brașov, iar Adunarea Generală a Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a ratificat ca FOTE 2027 să fie organizat în Brașov”, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Cea de a 53-a sesiune a Adunării Generale Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a avut loc la Palatul Parlamentului din București.

Braşovul, din nou pe harta olimpică. „Ediția FOTE Brașov 2013 a fost un mare succes și beneficiem deja de infrastructură care va fi îmbunătățită pentru organizarea Festivalului, peste patru ani. Avem sprijinul Gvernului României și al autorităților locale din regiunea Brașov pentru ca FOTE din 2027 să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a precizat Mihai Covaliu, președintele COSR, conform sursei citate.

Braşovul, din nou pe harta olimpică. Totodată, Sypros Capralos, președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a punctat: „Este o continuare a tradiţiei începută în 2013, când România şi oraşul Braşov au găzduit de asemenea FOTE de iarnă. Aşa că suntem foarte bucuroşi să avem organizatori foarte bine pregătiţi pentru următoarele competiţii. Viitorul sportului olimpic în Europa se anunţă unul strălucitor, chiar dacă azi traversăm timpuri mai puţin liniştite din punct de vedere geopolitic”.

La FOTE 2013 Brașov, România a cucerit 3 medalii, una de aur și două de argint. Două dintre acestea au fost obținute de Emil Imre, la short-track (locul 1 la 1.000 de metri și locul 2 la 500 de metri). Biatlonista Dorottya Buzas a ocupat a doua poziție în cursa de 6 kilometri.

FOTO: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button