Sport

BRAŞOVUL a fost gazdă, timp de o lună, pentru copiii echipei ucrainene Ruh Lviv

  • copii_14.jpg
 

Chiar în săptămâna în care Rusia a început războiul din Ucraina, la Braşov au ajuns puştii de la RUH Lviv, care au participat la Enjoy Sport’s Winter Cup 2022 (detalii aici: Copii ucraineni, blocați de război, fără părinți, la BRAȘOV). 11 copii, antrenorii şi şoferul autocarului au rămas mai apoi la Braşov până la finalul săptămânii trecute, când povestea lor în orașul de la poalele Tâmpei s-a încheiat.

„Cei 11 copii, antrenorii și șoferul formației RUH Lviv din Ucraina, ajunși la Brașov cu câteva ore înainte de începerea războiului, au plecat duminică din orașul nostru. Cu siguranță, vă aduceți aminte de micuții fotbaliști ucraineni pe care războiul i-a prins la Brașov când participau la ENJOY Sport’s WinterCup 2022 și pe care comunitatea brașoveană și cea a fotbalului juvenil național i-au «adoptat» într-un timp foarte scurt. După o lună de zile de incertitudine, în care au stat departe de părinți și cu frica permanentă că în orice clipă dinspre casele lor din Ucraina pot sosi vești tragice, decidenții (clubul profesionist RUH Lviv și părinții copiilor) au decis că e mai bine să părăsească țara noastră, și Brașovul, cu diverse destinații. Primii sosiți la Brașov, au fost părinții portarului, care ne-au mulțumit pentru găzduire și au plecat cu toată familia să-și continue viața în Emiratele Arabe Unite. Apoi, alţi părinți au sosit la Brașov și au decis să plece cu toții să locuiască momentan în Polonia. Pe final, antrenorii, Yuri și Taras, și șoferul s-au întors la Lviv (oraș din vestul Ucrainei încă neafectat puternic de război) însoțiți de ultimii 4 micuți în drumul spre familiile și casele lor. Aceasta a fost o decizie greu de digerat pentru noi, însă a trebuit să respectăm deciziile părinților, care au cerut insistent aceștia să meargă acasă cu orice risc. Drumul de întoarcere a fost atent selectat, s-a făcut printr-un culoar special și într-un orar special, iar noi am stat cu sufletul la gură până am primit vestea că au ajuns cu bine la casele lor.

Dorim să transmitem mulțumiri speciale tuturor celor care s-au intersat și ne-au ajutat să-i găzduim în această perioadă. În special, ne înclinăm în fața:

– Prefecturii Brașov (Cătălin Văsâi),

– Consiliul Județean Brașov (Adrian Veștea)

– QOSMO Hotel (Daniel Popescu și Iulian Mironescu)

– Foerch Romania

– Universitatea TRANSILVANIA din Brasov (Nelu Turcu)

– Hotel CIUCAȘ Tărlungeni (Kiss Iosif)

-Otilia Teodor – Asociația Fueuerstein Romania

-Virginia Alexandrescu – Asociația KASTEL

-CS Colțea 1920 Brașov (Liviu Nicolae, Vasi Suciu, Robert Ciurea)

– Enjoy Sport’s Agency

– Bee Clean – Curățătorie

– Mihai Viorel – rezervația TÂMPA

-ISU BRAȘOV(Ciprian Sfreja și Marciu Lucian Dumitru)

– APA BRAȘOV (Alina Bălătescu)

-Kids Tournament (Edi Gherghe)

-Școala Montesori

-Comitetul de părinți Junior Brașov (Radu Turdean)

-CARTOFISERIE CORESI (Maria Tudose)

– Sepsi OSK

– Primăria Tușnad

– FC Petrolul Ploiesti

– Alma Sibiu

– Cosmo București

Le mulțumim, de asemenea, tuturor care au sprijinit direct prin contactarea antrenorilor la hotel și mulțumim și celor ce au decis să sprijinie dar să-și păstreze anonimatul.

Ne cerem scuze celor pe care am uitat să-i menționăm și celor care ne-au contactat și nu am reușit să răspundem, a fost o mobilizare exemplară din partea tuturor.

La îmbrațișarea de final, am convenit cu Yuri că ne vom vedea curând și ne vom bucura de viață, copilărie și fotbal! Doamne ajută!

Pe parcusul perioadei în care am avut grijă de ei (puțin peste o lună de zile), împreună cu partenerii și toți colaboratorii noștri am încercat să le oferim momente de bucurie micuților ucraineni și, de asemenea, să le oferim programe educaționale pentru a nu pierde pe cât posibil contactul cu sistemul școlar”, au anunţat – pe Facebook – organizatorii Enjoy Sport’s Winter Cup 2022. 

FOTO: Facebook Enjoy Sport’s Winter Cup


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare