Sport

Brașovenii sunt invitați sâmbătă la Sala Sporturilor Brașov la meciul echipei locale de Liga 1 baschet masculin

  • raplph0.png
  • ralph_3.png
  • raplph1.png

Sâmbată 19 februarie 2022 are loc meciul de Liga 1 baschet masculin dintre ACS Ralph Brașov și CS Politehnica Iași. Brașovenii sunt invitați să urmărească acest meci din sală pentru a susține echipa locală de baschet masculin.

Sportul devine din ce în ce mai valoros pe plan local, o dată cu apariția acestei echipe de Liga 1. Brașovul găzduiește pe plan local zeci de cluburi sportive care își dovedesc performanța în fiecare an. 

Președintele clubului sportiv, Nicoleta Radu: „Este anul în care brașovenii au posibilitatea să creeze legături sociale cu activitățile sportive la nivelul orașului nostru și asta se numește cultură sportivă. Aici nu ne referim doar la clubul nostru, ci sportul în general de la nivelul orașului Brașov. Știm foarte bine, ca să îți placă un sport și să îl susții, nu trebuie sa fii de nici o ideologie fixă, deoarece sportul permite orice nivel de educație, orice religie, orice politică și orice statut social, având la bază un singur numitor comun: creșterea valorilor locale. 

Ca să ai performanță în sport, nu este suficient să joci bine, să antrenezi bine, într-adevăr, cele enumerate sunt esențiale, dar… mai există un dar… există o oarecare datorie morală și a comunității, aceea de a susține echipele locale. Bine, poate nu iubești baschetul, dar poți merge la un meci de fotbal al unei echipe locale, poți merge la un meci de volei / handbal sau orice alt sport care are nevoie de susținerea ta și care te relaxează. Trebuie să schimbăm ceva la nivelul comunității, în primul rând oamenii trebuie să înțeleagă importanța acestei culturi sportive. Da, este minunat să vezi un profesor de sport care își adună elevii și participă la un meci al unei echipe locale… sau un părinte care în loc să meargă la mall 2h merge cu copilul la un meci la care are acces gratuit, chiar dacă nu îi place acestui părinte sportul, dar își educă copilul într-o direcție sănătoasă, îi arată noi orizonturi decât telefon, mall, tabletă… sau o mama / tată care o dată pe lună își ia familia și vine în sală, ca sa cultive și el la rândul lui o cultură sănătoasă în viața copiilor săi. 

Sunt convinsă că Brașovul are tot ce îi trebuie la acest moment ca să dovedească o ascensiune în sport, trebuie doar să fim acolo, când este nevoie de noi și când simțim că putem face mai mult. Să nu lăsăm rutina și comoditatea să își pună amprenta asupra vieții noastre. Nimic nu se compară cu imnul României cântat la Brașov de toată sala în cadrul unui turneu final… Orice antrenor își dorește să ajungă acolo și este o onoare pentru orice cetațean al orașului”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare