Sport

BRAȘOVEANUL Florin Florea, despre viitorul atletismului românesc

 

Atletismul românesc, la fel ca întreg sportul din țara noastră, nu trece printr-un moment tocmai bun, rezultatele sportivilor „tricolori” fiind mult sub ceea ce reușeau generațiile anterioare.

Proaspăt ales prețedinte al Federației Române de Atletism, Florin Florea, cel care a condus mai multe cluburi din Brașov în ultimii ani, și-a prezentat proiectele pentru perioada următoare. „Fără discuție, Jocurile Olimpice reprezintă competiția etalon și proiectele au ca finalitate acest eveniment. Totuși, până acolo sunt și alte întreceri importante, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, etape intermediare în care poți să vezi exact unde ești și care este potențialul. Scopul nostru este să organizăm activitatea să să îi adunăm pe cei care vor să facă performanță. Până acum, conducerea și-a dorit mai mult decât sportivii, e timpul să schimbăm acest lucru. Din punctul meu de vedere, cel mai mare deficit al federației nu este performanța sportivă. La ultimele Jocuri Olimpice Federația Română de Atletism a dus 22 de sportivi, adică 26% din toată delegația. Toți s-au calificat după ce și-au îndeplinit un barem, nu i-a chemat nimeni acolo degeaba. Este adevărat că nu avem vârfuri, dar nivelul este destul de ridicat. Cele mai grave probleme sunt slaba organizare, și proasta promovare. Nu suntem vizibili. Sunt mulți copii care fac recorduri naționale, care au performanțe, dar nu se află aceste lucuri”, a declarat Florin Florea.

Despre colaborarea cu alți doi brașoveni care conduc foruri importante, Mihai Covaliu, președintele COSR și Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, Florea a precizat: „Important este că cei doi au o colaborare bună. Au fost momente în care șeful COSR și ministrul Tineretului și Sportului nu au lucrat împreună. De acolo începe sportul românesc. Apoi, federațiile gravitează în jurul celor doi. Un proiect foarte important este construirea unui centru de cercetare în sport la Izvorani. Este exact partea pe care sportul românesc nu o are, cercetarea, care este extrem de importantă în străinătate. Ar fi extraordinar să se realizeze acest proiect”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare