Sport

Brașoveanul Dan Gîrtofan, înainte de Raliul Maramureșului…

 

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally2) vor lua startul, astăzi și sâmbătă, la Raliul Maramureșului, etapa a 4-a a CNRB 2021. Este o rundă care revine după 14 ani în calendarul raliurilor și care promite un spectacol interesant.

Prezent ultima oară în 2006 la cursa din nordul țării, „Giri” abia așteaptă reîntâlnirea cu fanii maramureșeni. După o zi de recunoașteri, campionul brașovean a oferit primele impresii despre traseul pe care se va „alerga” în 2021: „E un raliu frumos, care mi-a plăcut întotdeauna și de a cărui revenire mă bucur mult. Pentru că aici sunt oameni faini, care iubesc foarte mult motorsportul și care au dus dorul unei asemenea competiții. Sunt sigur că vor veni într-un număr important pe probele speciale pentru a-i susține pe concurenți. Legat de traseu, am mers pe toate probele, cu excepția «specialei» Copalnic. E o probă de care am auzit că este foarte tehnică și îngustă. În rest, Gutin este schimbată mult, o probă «autostradă», mai lată, cu asfalt foarte bun. Și celelalte sunt probe frumose, va fi o plăcere să le parcurgem. Este important ca și vremea să țină cu noi. Vom încerca să ne bucurăm de fiecare kilometru de probă specială”.

Dacă pentru „Giri” este o revenire la Raliul Maramureșului, pentru Andrei Gîrtofan (secondat de navigatorul Doru Vraja – Subaru Impreza N15), cursa din nordul țării este una nouă, necunoscută.

„Am auzit că este un raliu foarte frumos, cu probe interesante, cu mulți iubitori de sporturi cu motor. Am făcut ceva recunoașteri și pot să îmi spun că și mie, și lui Doru ne place traseul. După abandonul de la Harghita, vrem să recuperăm și să ne luăm revanșa aici, în Maramureș, și să câștigăm clasa RC2N. Nu va fi ușor, dar suntem pregătiți pentru a termina pe primul loc la clasă și cât mai sus la general”, a spus Andrei Gîrtofan.

Echipajele ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan/Tudor Mârza și Andrei Gîrtofan/Doru Vraja, sunt susținute în sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Škoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo și AutoChelu.

Credit foto: Flavius Croitoriu – RallyArt.ro

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2) vor participa, în wek-end, la ediția 2023 a ESOK Rally Turcia. Este un raliu de asfalt, disputat în Eskișehir, cu probe interesante, dar care îi vor solicita la maximum pe cei… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare