Sport

Brașoveanul Ciprian Lupu, pilotul tetraplegic intrat în Cartea Recordurilor, are un nou vis

Brașoveanul Ciprian Lupu, pilotul tetraplegic intrat în Cartea Recordurilor, are un nou vis. Ciprian Lupu, singurul pilot profesionist tetraplegic din România, ȋncepe sezonul 2024 cu un nou obiectiv ambițios – să ȋși depășească performanțele anterioare atât la nivel intern, cât și internațional. Sportivul a fost inclus, anul trecut, ȋn Cartea Recordurilor, drept prima persoană cu dizabilități din lume care a obținut un titlu de Campion Național al unei categorii în competițiile automobilistice.

Prima competiție la care va participa în sezonul 2024 va fi Raliul Harghitei, în perioada 26 – 27 aprilie. Pe parcursul anului, va lua startul și la trei etape ale Campionatului European de Raliuri.
Mașina pe care va concura este același Renault Clio Rally 5.

Anul acesta, Ciprian Lupu va continua și să ajute persoanele aflate ȋn aceeași situație cu el. Și-a propus să organizeze noi cursuri de conducere defensivă destinate utilizatorilor de scaun rulant.

Sponsorilor tradiționali – Textar România, Banca Transilvania, Bio Circle Surface Technology România, Hidroelectrica, Pirelli România – li se alătură grupul românesc Las Vegas. Compania ȋi va oferi lui Ciprian sprijinul financiar necesar pentru a-și atinge obiectivele.

Ȋmpreună cu sponsorii și Andrei Aițculesei, copilotul său, Ciprian Lupu ȋși va anunța programul competițional pentru 2024, ȋn cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul va fi prezentat de jurnalista de sport Ioana Cosma și va avea loc pe 18 aprilie, ȋncepând cu ora 11:00, pe Str. Barbu Văcărescu, nr. 313-315, etaj 4, Sector 2, București.

Ciprian Lupu (40 ani) a ajuns ȋn scaunul cu rotile ȋn urma unui accident petrecut pe litoral, când avea doar 18 ani. Ȋn lumea raliurilor a pătruns ȋn 2008, ȋn calitate de copilot al pilotului Manu Mihalache. A absolvit școala de pilotaj la Napoca Rally Academy, pregătit de Simone Tempestini. În 2018 a debutat în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, iar în 2019 în Campionatul Naţional de Raliuri. Primul titlu de Campion Național (ȋn categoria „Debutanților”) a venit ȋn sezonul 2021. Este primul titlu de campion la nivel național obținut de o persoană cu dizabilități, în lume, potrivit FIA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare