Sport

BRAȘOVEANCA Dana Haralambie, la finalul unui nou sezon de Cupa Mondială. Este în TOP 30!!! Câți bani a câștigat?!…

 

S-a încheiat și ediția 2017-2018 a Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile, una în care, din nou, Râșnovul a găzduit două etape.

La Oberstdorf, pe o trambulină având K 95 de metri, brașoveanca Dana Vasilica Haralambie nu s-a calificat sâmbătă în manșa secundă, însă ieri a „prins” locul 30, cu sărituri de 84 și 82 de metri, primind 152.1 puncte.

Ca și alaltăieri, nipona Sara Takanashi a mai bifat o victorie în Germania (99 și 102 metri – 250.4 puncte), fiind urmată pe podium de austriaca Daniela Iraschko Stolz și norvegianca Maren Lundby.

Cu 1.340 de puncte, Lundby a cucerit globul cel mare de cristal, atribuit primei clasate din ierarhia generală a Cupei Mondiale. A doua s-a situat Katharina Althaus (Germania) – 928 puncte, Takanashi fiind a treia – 916 puncte. Haralambie e a 30-a, cu 81 de puncte acumulate.

Astfel, la finalul sezonului internațional, cu punctele adjudecate de sportiva de la CS Dinamo – Centrul Brașov, România ocupă locul 12 în clasamentul pe națiuni al disciplinei.

Maren Lundby a încasat cei mai mulți bani în acest sezon al Cupei Mondiale – 40.200 de franci elvețieni. În acest top, Dana Haralambie ocupă a 33-a poziție, cu 1.245 franci elvețieni primiți.

Se poate spune că sportiva antrenată de Magdo Csaba a avut un sezon mulțumitor, în care a participat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă – PyeongChang 2018 (locul 25) și a avut cea mai bună clasare din carieră la o etapă de Cupă Mondială – locul 11, la Zao, în Japonia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare