Sport

BRAȘOV. Ziua Internaţională Yoga, celebrată la Grand Fitness

 

În lumina anticipării unuia dintre cele mai importante evenimente din lumea practicanților de yoga – 21 iunie „Ziua Internațională Yoga” – privim cu deschidere și către semnificația astronomică a acestei zile. Este vorba despre Solstițiul de vară – un moment benefic să invităm focul în viața noastră și o oportunitate să ardem tot ceea ce nu ne mai servește.

Solstițiul de vară, cea mai lungă zi a anului, este o zi asociată cu puterea, fertilitatea, fericirea, puterea, curajul, încrederea în sine și o sărbătoare a vieții.

Ca și practicanți de yoga știm deja că multe dintre practicile yoghine se învârt în jurul soarelui, a energiei solare, cel mai popular fiind, desigur, Salutul Soarelui (Surya Namaskar). Originea „salutului soarelui” nu are la bază scopul de a obține alinierea perfectă în Upward-Facing Dog, ci este despre a lua din energia solară, cea care ne ajută să ne trezim, ne dă vitalitate, bună dispoziție, ne ajută să începem ziua aducând o energie bună în corp, minte și suflet.

Așadar, pe 21 iunie 2018 de la ora 18.00, vă invităm la Grand Fitness să sărbătorim împreună Ziua Internațională Yoga și Solstițiul de vară cu o practică specială si frumoasă menită să ne purifice, să ne cultive răbdarea, pe măsură ce se apropie zilele lungi și lente de vară și să atragă abundența în viețile noastre.

Vom începe cu un exercițiu de respirație menit să activeze în noi energia solară, iar apoi vom practica o meditație ghidată cu scopul de a cultiva lumina și căldura în interiorul nostru. Cu toții avem lumina divină în noi, iar odată ce ne trezim cu strălucirea soarelui, trebuie să trezim și să fim conștienți și de lumina noastră interioară.

Vom continua prin a practica 108 Surya Namaskar (Salutul Soarelui) în varianta tradițională din Hatha Yoga.

După Salutul Soarelui, vom încheia evenimentul cu o sesiune de Kirtan – cea mai populara practică din Bhakti Yoga. Vom celebra cu bucurie și devoțiune dubla semnificație a zilei de 21 iunie.

Beneficiile Bhakti Yoga sunt imense, după cum scrie Swami Sivananda: „Bhakti înmoaie inima și înlătură gelozia, ura, pofta, mânia, egoismul, mândria și aroganța. Inspiră bucuria, extazul divin, fericirea, pacea și cunoașterea. Toate grijile și neliniștile, temerile, chinurile minții și necazurile dispar în întregime. Devotatul este eliberat de roata Samsarică a nașterilor și deceselor și ajunge în locul fără de moarte al păcii, fericirii și cunoașterii veșnice”.

Durata evenimentului: 150 minute

Contribuție: 60 lei (sau 35 lei dacă ești abonat activ Grand Fitness)

Inscrieri la tel: 0726.680633 și 0763.691691

Grand Fitness / Regulile noastre, rezultatele tale

Bd. 13 Decembrie nr. 96 (Clădirea Teo Center)
Tel: 0756.161500 /www.grand-fitness.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare