Sport

BRAȘOV. Vladimir Sofronie a devenit, la 8 ani, vicecampion european la șah-blitz. Părinții mulțumesc comunității pentru susținere

  • Sofronie (1)_293697.jpg
  • Sofronie (2)_293698.jpg
  • Sofronie (3)_293699.jpg
  • Sofronie (4)_293700.jpg
  • Sofronie (5)_293701.jpg
 

O nouă medalie europeană adusă României de brașoveanul în vârstă de 8 ani, Vladimir Sofronie, de data aceasta la șah-blitz! Titlul de vicecampion european grupa băieți 8 ani la șah-blitz revine României și a ajuns în ultima zi a lui 2021 la Brașov.

După obținerea medaliei de aur la campionatul național de șah clasic U8 ani în luna mai 2021 (durata medie a unei partide de șah clasic fiind de 3 ore) și a medaliei de aur la Campionatul Uniunii Europene la șah clasic în luna august 2021 (Cehia), premiat în top 3 juniori la Gala Șahului Românesc ce a avut loc la mijlocul lunii decembrie 2021, cu campionatele mondiale de șah clasic anulate din cauza pandemiei, familia Sofronie a decis să petreacă sărbătorile de iarnă într-un mod diferit, dar frumos: participând la Campionatele Europene Individuale de șah rapid (durata medie a unei partide de șah rapid fiind de 1 oră) și blitz (durata medie a unei partide de blitz fiind de 10 minute, așadar deciziile de luat/alegerea planului și a celei mai bune mutări trebuie să aibă loc în câteva secunde, indiferent de vârsta pe care o ai, chiar și cea de 8 ani) pentru juniori, desfășurate în perioada 26-30 decembrie 2021 la Novi Sad (Serbia).

La această competiție au participat peste 500 de sportivi din 29 de țări, iar Rusia a venit cu o delegație de 70 de juniori, Rusia fiind cunoscută ca o ţară cu o îndelungată tradiţie în şah. După un început ezitant la șah rapid, brașoveanul Vladimir Sofronie a avut o evoluție extraordinară la proba de blitz, unde a terminat pe locul 2, obținând medalia de argint și titlul de vicecampion european la blitz la grupa băieți 8 ani, grupă care care a avut 36 de participanți la start, din țările: Rusia, România, Belarus, Ukraina, Serbia, Israel, Bulgaria, Suedia, Bosnia Herțegovina, Croația, Cipru. Blitzul nu este proba favorită a lui Vladimir, el excelând la șahul clasic, dar când dorința este mare, compensează lipsa de experiență!

A fost un concurs extrem de greu, juniorii s-au luptat pe parcursul a 18 partide la proba de blitz pentru a desemna podiumul. Lupta s-a dat pe 12 categorii de vârstă: băieți 8 ani, fete 8 ani, băieți 10 ani, fete 10 ani, O12, G12, O14, G14, O16, G16, O18, G18. La toate grupele, podiumul a fost dominat de Rusia care a cucerit 19 din cele 36 de medalii puse în joc la blitz la cele 12 categorii de vârstă, “confiscând” în totalitate podiumul la 10 ani și 12 ani băieți, iar Belarus a cucerit 9 medalii. Toate celelalte țări europene s-au luptat să își împartă celelalte 8 medalii rămase.

Podiumul băieților U8 ani, după 18 runde, a fost format din:

Medalia de aur: Nikolay Kleimenov (Rusia)

Medalia de argint: Vladimir Sofronie (România)

Medalia de bronz: Damir Bulgak (Belarus)

Delegația României a fost reprezentată la aceste campionate de 19 juniori cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, România întorcându-se acasă, la finalul competiției, cu două medalii: Vladimir Sofronie, vicecampion european la blitz grupa băieți 8 ani, și Emma Crețescu, medalie de bronz la șah rapid, grupa fete 8 ani.

Vladimir este legitimat la Clubul Sportiv Logic 64 Brașov și este antrenat de părinții lui, maestrul internațional Iulian Sofronie proaspăt medaliat cu bronz la Campionatele Naționale de Blitz ale României ediția 2021, și maestra Federației Internaționale de Șah Claudia Sofronie. De la jumătatea lui 2021, o parte din pregătirea lui Vladimir a fost preluată de maestrul internațional George Catalin Ardeleanu, pe care Vladimir îl apreciază foarte mult și căruia părinții îi mulțumesc pentru că a contribuit astfel la obținerea rezultatelor băiatului.

Pe lângă cele pentru sponsorul care a susținut financiar în totalitate participarea lui Vladimir și a părinților-antrenori la aceste campionate, părinții exprimă „mulțumiri către comunitatea brașoveană care l-a susținut și l-a încurajat pe Vladimir în ultimii 2 ani de competiții. Mulțumiri Fundației Comunitare Brașov și presei pentru că au crezut în potențialul lui Vladimir și nu au lăsat să treacă neobservate rezultatele lui, care vin în urma multor ore de muncă, deși Vladimir are doar 8 ani!”.

Sursă foto: arhiva personală a părinților lui Vladimir Sofronie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare