Sport

BRAȘOV. Vise, taică!

 

Șansele ca Brașovul să organizeze Jocurile Olimpice de tineret (JOT) din 2024 tind către zero, în ciuda tam-tam-ului creat de autorități pe marginea acestui subiect. Octavian Morariu, membru marcant al CIO și președintele Comisiei de Evaluare a Candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă, precizase, nu demult, că România s-ar putea înscrie cu succes într-o asemenea acțiune de mare anvergură abia atunci când va avea infrastructura bine pusă la punct, referindu-se, în principal, la Autostrada Comarnic – Brașov, la Aeroportul Ghimbav, la… noul stadion, am completa, unde ar trebui organizate festivitățile de deschidere și închidere. De altfel, Thomas Bach, președintele CIO, a punctat, recent, că PyeongChang are cele mai mari șanse de a organiza peste 4 ani evenimentul sportiv ce se desfășoară acum la Lausanne, având totul pregătit, dacă ținem cont că acolo, în Coreea de Sud, au avut loc J.O. din 2018.

Notabilitățile brașovene se gândeau, odată, să candideze și pentru obținerea Jocurilor Olimpice de iarnă „mari”, însă, între timp, ținând cont de rigorile CIO, avântul s-a cam estompat. Octavian Morariu a anunțat, deunăzi, că Salt Lake City, Sapporo și Barcelona „și-au exprimat interesul pentru o viitoare ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, însă fără o dată precisă”. Ar avea orașul de la poalele Tâmpei vreo șansă în fața contracandidatelor menționate?! Să fim serioși…

Să ne mulțumim, așadar, cu organizarea, la Râșnov, a etapelor de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile (feminine – 24-26 ianuarie – și masculine – 20-22 februarie), ceea ce, să recunoaștem, nu-i puțin lucru. Și, apropo, superba bază olimpică situată pe Valea Cărbunării putea fi în Poiana Brașov, dacă „cineva” important (știm noi cine) n-ar fi întors spatele proiectului, atunci când a fost vizitat de Walter Hofer, race-director în cadrul FIS.

P.S. Deși guvernanții s-au bătut cu pumnii în piepturile de aramă, promițând și luna de pe cer, până la Euro 2020 nu va fi gata 100% nici un stadion destinat pregătirilor reprezentativelor ce vor veni în vară la București. Se speră ca măcar calea ferată ce leagă Aeroportul „Henri Coandă” de Gara de Nord să fie inaugurată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare