Sport

BRAȘOV. Victorie categorică la Trofeul Teliu

  • Podiumul Trofeului Teliu AIMOL_Foto FRAS_251798.jpg
 

La volanul unui monopost Tatuus (foto 1), Andrei Dumitrescu a obținut o victorie categorică în cadrul Trofeului Teliu, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop. Ceilalți doi ocupanți ai podiumului au dus o luptă foarte strânsă, Lucian Răduț clasându-se al doilea, cu un avans de doar 0.084 secunde în fața lui Paul Andronic.

Desfășurat în weekendul 19-20 mai 2018, Trofeul Teliu a atras un număr impresionant de participanți, pe lista de înscrieri aflându-se nu mai puțin de 82 de concurenți. După ce ziua de sâmbătă s-a desfășurat pe ploaie, încurcând socotelile multora, manșele de concurs de duminică s-au dat pe un asfalt uscat. Andrei Dumitrescu a fost singurul pilot care a reușit să scadă sub bariera de timp de 1 minut și 40 de secunde și a făcut-o bine. Prima urcare de concurs a parcurs-o cu timpul de 1:39,986, în manșa secundă reușind să fie și mai rapid, oprind cronometrul la 1:38,431. Având în vedere că clasamentul final se realizează în urma cumulării rezultatelor din ambele manșe, Andrei Dumitrescu a învins cu un avans de 4,725 secunde și este noul lider al clasamentului general CNVC, cu 10 puncte în fața lui Răduț.
Două Mitsubishi Lancer Evolution s-au duelat pentru obținerea locului secund al clasamentului general și prima poziție a grupei H. După ce în prima manșă de concurs Lucian Răduț a fost mai rapid cu doar 4 miimi de secundă decât Paul Andronic, pilotul Rally Dream Team a mai adăugat 8 sutimi în a doua rundă de concurs, diferența dintre cei doi fiind la final de 0.084 secunde. Așadar, Lucian Răduț a obținut locul doi al clasamentului OPEN și a câștigat grupa H. La prima cursă din acest an, campionul en titre Paul Andronic este nevoit să se mulțumească doar cu a treia poziție a clasamentului general. Sărbătoritul zilei, Costi Stratnic (Dacia STCC) a încheiat Trofeul Teliu cu al patrulea timp și a câștigat categoria GT, acolo unde l-a devansat pe Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), cel care s-a clasat al cincelea la OPEN.
Categoria 2 Roți Motrice (tracțiune față) promite să ofere și în acest sezon unul dintre cele mai frumoase dueluri, de această dată între Andrei Șerban (Skoda Fabia) și Septimiu Mărghitaș (Seat Ibiza). Mărghitaș a câștigat în etapa de la Râșnov și a fost mai rapid în antrenementele de sâmbătă de la Teliu, însă Șerban a revenit duminică, devansându-și rivalul în ambele manșe de concurs. Această luptă, încheiată la Teliu la o diferență de doar 0.319 secunde, îi împinge pe cei doi concurenți să își forțeze limitele, ei terminând pe pozițiile 6, respectiv 7 în clasamentul general!
Eduard Cozma (Audi R8 GT) a încheiat al optulea și a completat podiumul categoriei GT. Deși a avut doar al 11-lea rezultat în prima manșă de concurs, Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evolution) a venit mult mai tare pe urcarea finală, reușind un loc 9 în clasamentul general al etapei. A zecea poziție a clasamentului OPEN i-a revenit lui Claudiu Ciucă (Renault Megane), cel care a încheiat și pe a treia poziție a categoriei 2 Roți Motrice (tracțiune față).
Chiar dacă a fost cel mai rapid concurent al grupei N după manșa întâi de concurs, Istvan Soos (Subaru Impreza) a pierdut mult timp pe a doua urcare, Ion Nicolae (Mitsubishi Lancer Evolution) câștigând grupa. Victoria grupei A i-a revenit aceluiași Septimiu Mărghitaș în timp ce Cătălin Cedric Ghigea (Fiat 124 CSA Abarth Rally) a câștigat campionatul destinat vehiculelor istorice.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă se va desfășura în 9 și 10 iunie pe unul dintre cele mai celebre trasee automobilistice din țară, Drumul Poienii din Brașov.
Trofeul Teliu s-a desfășurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi a fost organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Arial”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Arial; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Arial; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Reamintim că prima manșă de concurs din cadrul Trofeului Teliu  a fost întreruptă în urma unui accident care a necesitat operațiuni de descarcerare. Starea concurentului aflat la spital este stabilă. 

Foto 1: Rally Cow

Foto 2: podiumul (FRAS)

Citiți și:

BRAŞOV. Pilot încarcerat după un accident la raliu

Prima manșă de concurs din cadrul Trofeului Teliu AIMOL a fost întreruptă în urma unui accident care a necesitat operațiuni de descarcerare. Starea concurentului este stabilă Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button