Sport

BRAŞOV. UPDATE. Corona închide şi contractele sportivilor. Roberto Gliga: „Mi se pare o manieră urâtă să se termine așa”. Reacţia primarului Scripcaru…

 

Am anunţat în această dimineaţă că la Corona Braşov sunt dați afară angajați, invocându-se forța majoră (detalii aici: BRAŞOV. „Sunt dați afară angajați ai CORONA BRAȘOV, invocându-se forța majoră”. Comunicat PRO România Braşov)

În urmă cu puţin timp, libertatea.ro a prezentat informaţia că şi unii spotivi au fost informaţi de conducere că li se încheie contractele.

„Am primit și eu, și alți colegi. Mi se pare o manieră urâtă să se termine așa. Am lăsat acolo suflet și nu mi se pare corect. Eu mai aveam 13 zile de contract. Să sperăm că se va termina totul repede și o să găsesc altceva. Zilele trecute am alergat singur prin parc, mai fac pregătire în casă”, a spus Roberto Gliga, căpitanul echipei de hochei Corona Braşov.

„Am primit decizia de încetare a contractului pe mail. Nu am primit nici o explicație, doar aceea din document, cu forța majoră. Ba ni se cerea și confirmarea de primire. Ni se pare că sunt măsuri discriminatorii, fiindcă la unii angajați decizia e de încetare, la alții – de suspendare. Așa, puteam fi și eu în șomaj tehnic”, a spus Cristiana Opriș, antrenoare la secția de sporturi de iarnă-schi, conform libertatea.ro.

Conducerea clubului Corona nu a dorit să comenteze situaţia.

Conform gsp.ro, primarul George Scripcaru a menţionat: „Este o situație de forță majoră, fiindcă, Doamne ferește, nimeni nu a prevăzut și nu și-a dorit să se ajungă la așa ceva. Sunt activități ce nu se întâmplă acum, imediat, de aceea am transmis să se găsească soluțiile legale pentru a depăși această perioadă neagră. Nu se pune problema să nu reevaluăm situația, trebuie să depășim această perioadă. Vedem că și în țară sunt situații similare, să vedem cum facem să fie în regulă pentru sportivi, pentru antrenori, pentru toată lumea. Nu vrem să scăpăm de nimeni, să dăm pe cineva afară, dorim doar să gestionăm această etapă neplăcută. Nu pot să le fac eu pe toate aici, sunt ocupat până peste cap cu situația de carantină, sute de oameni care vin… L-am delegat pe viceprimarul Mihai Costel să se ocupe de lucrurile acestea, mi-a zis dimineață că e o situație delicată, i-am transmis să găsească soluțiile legale”.

Pentru gsp.ro, viceprimarul Mihai Costel a punctat: „Azi, mâine, zilele acestea, în tot cazul nu vom sta într-o stare de incertitudine, vom pune în aplicare aceste detalii de ultimă oră. Nu se stinge lumina, nu întrerupem activitatea. Vom purta în continuare discuții vizavi de viitorul clubului, tocmai de aceea i-am chemat pe oamenii de la secții ca să lămurim situația. Sunt trei situații distincte: 1. Cu sportivii cărora le încetează contractele la finalul acestei luni se vor purta discuții privind activitățile sportive viitoare ale fiecăruia în parte. 2. Vom suspenda contractele, cu plata a 75 la sută din cuantumul salarial, a unei părți dintre sportivi, lucru care se va regla în perioada imediat următoare. Adică unii dintre aceia ce au primit informare vizavi de întreruperea contractelor, vor fi înștiințați în cel mai scurt timp posibil că s-a revenit asupra deciziei, vor primi 75 la sută din salariu. 3. Încetăm contractele cu antrenori ce sunt în afara țării, fiindcă vorbim de sume mari la nivel local”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button