Sport

BRAȘOV. UPDATE. „Cazul Valchar”. Ce a decis astăzi Judecătoria Miercuriea Ciuc…

 

România are șanse mari să piardă probabil cel mai valoros sportiv care ar putea îmbrăca tricoul primei reprezentative de hochei pe gheață.

Cehul Radim Valchar și-a obținut cetățenia, însă mai are nevoie de un meci la o echipă din Liga Națională până la 31 decembrie pentru a fi eligibil pentru prima reprezentativă în competițiile IIHF.

Cehul este însă în litigiu cu Sport Club Miercurea Ciuc (detalii aici: BRAȘOV. Viitorul lui Radim Valchar se judecă mâine. Naționala de hochei pe gheață riscă să piardă un jucător valoros) și nu poate semna cu o altă formație, deși își dorește să vină la Corona Brașov.

Astăzi, la Miercurea Ciuc a fost termen în acest caz. Conform informațiilor noastre, instanța de la Judecătoria Miercurea Ciuc și-a declinat competența către Tribunalul Harghita.

Din păcate, sunt șanse mici ca Tribunalul Harghita să judece cazul până la 31 decembrie, astfel că Valchar nu va putea evolua pentru România.

Din informațiile pe care le avem, avocații cehului nu vor aștepta ca Judecătoria Miercurea Ciuc să informeze Tribunalul Harghita, ci vor depune ei actele pentru a se judeca în regim de urgență ordonanța preşedinţială, procedură care, dacă va fi acceptată de instanță, îi oferă sportivului șansa să joace la ce echipă își dorește, până va fi judecat cazul și se va da un verdict.

Totodată, Valchar a înștiințat Federația Internațională despre caz. Forul suprem al hocheiului mondial poate interveni, însă rămâne de văzut dacă o va face.

Oricum, dacă la Corona cehul poate juca și de anul viitor, România este cea care pierde un hocheist excelent.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare