Sport

BRAȘOV. Un nou proiect FIS. Cei mai valoroși săritori cu schiurile ar putea fi văzuți la Râșnov

 

Federația Internațională de Schi a pregătit pentru sezoanele viitoare un proiect care ar urma să facă mult mai interesante etapele din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Se intenționează ca atât concursurile fetelor, cât și cele ale băieților să aibă loc în același oraș, nu cum se întâmplă acum, când cele două competiții sunt separate. Astfel, ideea este ca un week-end de Cupa Mondială să debuteze vinerea cu întrecerea fetelor, să continue sâmbăta cu un concurs pe echipe mixte, iar băieții să „închidă” show-ul duminica.

Vestea bună este că Râșnovul, care în acest moment se află în calendarul Cupei Mondiale feminine, ar putea avea parte și de prezența celor mai buni săritori din întrecerea masculină.

Prezent la Cancun, în Mexic, unde recent a avut loc Congresul FIS, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, ne-a declarat: „Este o idee interesantă. Ar face mai atractivă Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. La Cancun am avut o întâlnire cu Walter Hofer și în prima fază am cerut un Gramd Prix de vară pentru băieți în 2017, pe baza de la Râșnov. Cred că sunt șanse să primim o astfel de etapă. Răspunsul final în vom afla în septembrie sau octombrie. Apoi, după cum ne vom descurca la acest Grand Prix, sperăm să primim o etapă în acest nou calendar al Cupei Mondiale cu etape comune, atât băieți, cât și fete. Ave, experiența necesară, întrucât am organizat deja multe competiții importante. Mai sunt de făcut unele lucruri pe baza de la Râșnov. Cel mai important este să amenajăm un spațiu mult mai mare pentru public, întrucât dacă vom avea și un concurs masculin, vor fi mai mulți spectatori. Apoi, nu este un criteriu obligatoriu, dar încercăm să montăm o instalație de nocturnă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare