Sport

BRAȘOV. Un nou început pentru Olimpia CSU. Dan Calancea: „Este dificil să nu ai continuitate la nivel de lot și în fiecare sezon să cauți jucătoare noi”

 

Antrenorul Dan calancea s-a întors din Israel, unde a participat cu reprezentativa Under 20 a României la Campionatul European de baschet feminin, divizia B.

Tehnicianul a început munca la Olimpia CSU, formația brașoveană, care în sezonul viitor va ataca trei fronturi, Liga Națională, Cupa României și Cupa Europei Centrale, urmând să fie schimbată în proporție de 90% față de sezonuul precedent.

Momentan, nu s-a semnat cu nici o jucătoare, existând speranța că se va reuși o suplimentare a bugetului pentru salarii, astfel ca sportivele dorite te tehnician să ajungă sub Tâmpa.

„Este dificil să nu ai continuitate la nivel de lot și în fiecare sezon să cauți jucătoare noi. Dar așa a fost an de an la noi și de fiecare dată am format echipe competitive. Liga Națională crește de la an la an. Cu siguranță acum vom avea un campionat extrem de puternic. Primul obiectiv este, ca de fiecare dată, calificarea în play-off. Este unul normal dacă ne raportăm la bugetul clubului. Firesc, noi ne dorim mai mult și vom lupta la fel cum am făcut-o și până acum. Și în sezonul trecut am avut obiectiv play-off-ul, dar am cucerit medaliile de bronz în Liga Națională și am fost la un pas de câștigarea Cupei României. Din acest an competițional a apărut regula ca în primul sfert să fie pe parchet o jucătoare româncă sub 21 de ani. Pe noi nu ne încurcă deloc. Noi am respectat această regulă și când aceasta nu era impusă. Am avut în echipă jucătoare de 16 ani, deci nu va fi o problemă. Totuși, din punctul meu de vedere, în România sunt foarte puține jucătoare care să se încadreze la această regulă”, a declarat Dan Calancea.

După cum se știe, în acest sezon Olimpia CSU Brașov va evolua în Cupa Europei Centrale. „Participarea într-o cupă europeană mi se pare un pas firesc pentru această echipă. Ne dorim să facem o figură frumoasă. Deși este o competiție mai slab cotată, sunt echipe puternice, campioana Austriei, o grupare de top din Germania”, a adăugat Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare