Sport

BRAȘOV. Un nou format pentru Liga Națională de baschet feminin. Ce se întâmplă cu Olimpia CSU?

 

Federația Română de Baschet a stabilit formatul pentru noul sezon al Ligii Naționale de baschet feminin.

În funcție de numărul echipelor care se vor înscrie, termenul limită fiind mâine, va fi o ligă unică, formată din două serii, Est și Vest.

Pentru Vest, FRB mizează pe Satu Mare, Oradea, Arad, Cluj, Tg. Mureș, Tg. Secuiesc și Sibiu, însă se pare că nu toate acestea se vor înscrie. La nivel de zvonuri, Tg. Mureș nu va participa în noul sezon, în timp ce Oradea și Sibiu sunt cu semnul întrebării.

În Est ar trebui să fie Sf. Gheorghe, Brașov, Rapid, Agronomia, Alexandria, Constanța și Târgoviște. Și aici sunt semne de întrebare pentru Constanța și Târgoviște.

În cazul grupării Olimpia CSU Brașov, nu sunt probleme, formația de la poalele Tâmpei urmând să fie prezentă la startul noului sezon. Momentan, oficialii grupării caută jucătoare pentru a forma lotul.

FRB a mai anunțat că în faza seriilor se va juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare. Apoi, primele trei clasate din cele două serii vor forma grupa A a Ligii Naționale, restul urmând să meargă în grupa B. Dacă în seriile Est și Vest va fi același număr de echipe, în grupe se va intra cu punctajele acumulate. În caz contrar, se va intra cu 0 puncte. În faza grupelor se va juca din nou tur-retur, fiecare cu fiecare.

Primele două clasate în grupa A se vor califica direct în semifinale. În sferturi vor juca grupările de pe locurile 3-6 din grupa A (3 cu 6 și 4 cu 5). Seriile se vor decide în sistemul cel mai bun din 5 partide.

După ce se va cunoaște exact numărul de participante, pe 26 august, Comitetul Director al FRB va aproba formatul LNBF. Tot atunci va avea loc și tragerea la sorți a programului.

În acest program provizoriu, Liga Națională de baschet feminin va începe pe 9 octombrie și se va încheia pe 26 aprilie 2020.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare