Sport

BRAȘOV. Uite stadionul, nu e stadionul

 

A devenit o telenovelă iritantă „construcția” unui stadion modern la Brașov, un vis frumos ițit într-o noapte de-o superbă inspirație.

Mai întâi a fost demolat „Municipalul”, promițându-se apariția unei noi arene. În conferința de presă de acum mai bine de un deceniu s-a prezentat un proiect fantasmagoric, iluzoriul stadion fiind înconjurat, în schițe, de palmieri – probabil s-a ținut cont de fenomenul încălzirii globale. Locul a fost împânzit de bălării, în uitare, pentru ca apoi să fie stropit, din belșug, cu berea (și nu numai…) Oktoberfestului mutat din centru. Asta până va răsări ultra-mega-senzaționala Sală Polivalentă.

Apoi, la finele anului trecut, dinspre Primărie a fost lansată ipoteza ridicării stadionului mult așteptat de fani, cu 25.000-30.000 de locuri, lângă viitoarea Sală Polivalentă, pe terenul unde acum funcționează CSS Brașovia, proprietarul fiind Ministerul Educației. Varianta a fost abandonată rapid de autorități, care și-au îndreptat atenția înspre refacerea Stadionului „Tineretului”, discutată și în alte dăți.

La acest moment, acolo, unde se antrenează ACS SR, condițiile sunt sub orice critică și, în plus, problema spinoasă a lipsei parcării duce la neobținerea licenței pentru eșaloanele superioare, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile FRF, implementate de FIFA și UEFA. Bun și așa, dacă ni s-a transmis, cu pompă, că baza, ce va fi în administrarea Direcției de Sport a Municipalității din ultima zi a lunii, va intra într-un amplu proces de reabilitare, iar la finele anului se va prezenta decent.

Surpriză, însă, în Proiectul de buget al Municipiului Brașov pe 2020 nu este prevăzut nici un leu la Stadionul „Tineretului”, fiind, în schimb, alocați bani pentru… „Carpați”. Tot la capitolul „Sport” sunt distribuite fonduri pentru amenajarea de locuri de joacă prin parcuri – mens sana in corpore sano!

Probabil, în acest început de 2020 cu multe mișcări politico-sportive intestine, din pricina alegerilor locale – desigur, li se va zice, mieros, iubitorilor de fotbal să aibă răbdare și încredere, că nu se poate face nimic solid de azi pe mâine. Oricum, așteptarea asta surdă îi apasă pe fani de-o eternitate, dacă exagerăm puțin.

BRAȘOV. Stadionul „Tineretului”, sărit din schema proiectului de buget al Municipalității pe anul în curs! S-au alocat bani pentru…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare