Sport

BRAȘOV. „Tricolorele” și-au „încărcat bateriile” pentru Campionatul Mondial la Cheile Grădiștei

  • tadici_252964.jpg
  • nationala_252961.jpg
  • nationala1_252962.jpg
 

Naționala de handbal feminin tineret a României, antrenată de Gheorghe Tadici, s-a pregătit până ieri la Cheile Grădiștei, locul preferat al selecționerului încă din perioada în care se ocupa de Naționala de senioare.

„Este extreordinar aici, sunt condiții perfecte. Nu sunt multe locuri de acest fel în lume”, ne-a spus Gheorghe Tadici.

„Am folisit acest cantonament pentru a rezolva problemele fizice, de după pauza pe care au avut-o fetele. Am încărcat din punct de vedere fizic, dar am lucrat și tehnico-tactic. Ne-am fi dorit să avem la finalul acestui stagiu Trofeul Carpați, care era programat la Cluj. Între timp s-a anulat, la fel ca și un turneu cu meciuri în Ungaria. Trebuie să ne mulțumim cu aceste două partide amicale cu Polonia de la Cheile Grădiștei și cu un turneu în Norvegia. Jocuri cam puține, dar asta este situația. Din păcate, avem și câteva probleme de sănatate. Sunt trei jucătoare de bază, Târșoagă, Berbece și Vacariu, care nu sunt în lot. Mai sunt și altele cu probleme medicale mai mici. Să sperăm că se vor reface. Încercăm să ajungem la o formă cât mai bună, optimă, pentru Campionatul Mondial. În aceste meciuri cu Polonia am urmărit să joace toată lumea. E normal să apară o stare de oboseală, după această perioadă, dar a trebuit să forțăm. Unele fete veneau după o lună de pauză”, a menționat Gheorghe Tadici.

La Campionatul Mondial din Ungaria, România a fost repartizată în Grupa C, cu Danemarca, Olanda, Angola, Japonia şi Paraguay.

„Avem o parte a tabloului dificilă, cu Franța, campioana europeană de anul trecut, Danemarca, Olanda, Germania. Nu va fi simplu. Olanda și Danemarca sunt adversarii tari din grupă. Va fi important de pe ce loc vom ieși din grupă. Dacă vom reuși să terminăm pe locurile 1-2, vom avea un alt culoar; dacă vom fi mai jos, traseul va fi mai dificil. Să sperăm că vom câștiga măcar unul dintre aceste două meciuri. Danemarca este o echipă redutabilă, care se va «bate» la medalii. O luăm pas cu pas. Să ajungem în primele 8, apoi să ne gândim la primele 6, iar dacă am ajunge în primele 4, ar fi formidabil”, a punctat Tadici, care le-a răspuns și celor ce au criticat selecția: „Să fim serioși. Teodora Măgureanu (handbalistă la Hypo Viena) nu are loc în lotul acesta. Ea s-a dus acolo să facă o facultate. E și ea la număr acolo, am văzut-o și în Cupa EHF. În locul cui să fie ea? În rest, aria de selecție este restrânsă. Avem și patru fete din lotul de junioare. Oricum, handbalistele care au făcut pasul spre Liga Națională și au jucat acolo, sunt toate în lot”, a punctat Tadici, care a adăugat: „Această generație va forma în proporție de 70% viitorul lot B al României, care se va forma din toamnă. În acest moment, nu cred că este vreo jucătoare de aici care să poată să ajute Naționala mare la Campionatul European din Franța. Probabil, nici la următorul Mondial. Este cert, însă, că e o generație pentru următorul ciclul olimpic 2020-2024”.

„Handbalul românesc feminin stagnează. Eu vorbesc despre echipele naționale, nu despre cele de club, unde sunt multe străine. Nu e elocvent pentru handbalul românesc, în condițiile în care Craiova și CSM București au multe straniere în loturi. Ar fi bine dacă am continua să stagnăm și să nu coborâm. Nivelul la junioare și la tineret este cam scăzut, în comparție cu generațiile trecute, dar același lucru se întâmplă pe plan mondial. Cred că aceste jucătoare tinere ar trebui să evolueze în Liga Națională. Eu am propus o regulă cu o jucătoare sub 21 de ani obligatoriu pe teren 30 de minute în prima ligă. La Divizia A ar trebui să fie 4-5 jucătoare sub 23 de ani. Din păcate, nu cred că își pot face loc, cât timp este număr nelimitat de străine”, a încheiat selecționerul reprezentativei de tineret.

Trei handbaliste de la Corona Brașov, Daciana Hosu, Sorina Târcă și Daria Bucur, fac parte din lotul convocat de Gheorghe Tadici și vor evolua la Mondialul din Ungaria.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button