Sport

BRAȘOV. Testul aderenței la etapa de duminică a Promo Rally

 

55 de piloți amatori s-au înscris pentru etapa a cincea a Promo Rally, etapă programată să aibă loc duminică, 20 ianuarie, pe drumul din jurul fostului Stadion Municipal din Brașov. Traseul care a inaugurat în urmă cu 4 ani reeditarea competiției pentru amatori va fi parcurs pentru ultima oară în sezonul 2018-2019, contând ca penultima etapă din mini-campionatul ce se desfășoară peste iarnă.
Organizatorii promit noi tombole, surprize și evoluții spectaculoase ale unor piloți licențiați, la fel ca și în etapele anterioare. Ambasadorii etapei sunt a V-a sunt piloții brașoveni Paul Țurcanu și Vlad Teodor.

Lista de înscrieri cuprinde 9 licențiați, 12 concurenți care aleargă la clasa 1 (sub 1600 cmc), 12 la clasa 2 (sub 2200 cmc), 18 la clasa 3 (peste 2200 cmc), respectiv 4 mașini de clasa 4, mașini cu modificări. De asemenea, vor fi la start 6 mașini diesel.

Competiția debutează la ora 8:00, când este programată validarea înscrierilor concurenților, continuă cu un briefing, urmat de recunoașterea traseului, după care cele trei manșe cronometrate. Ultimele două manșe contează pentru clasament, cu rezultatele din cele două manșe însumate.

Penultima etapă a campionatului Promo Rally e una în care aderența automobilelor participante va avea un rol hotărâtor în alcătuirea clasamentelor.
Prognoza meteo pentru duminică prevede cer înnorat cu posibile precipitații sub formă de ninsoare. Având în vedere acest aspect, organizatorii pregătesc un circuit pe parcurgerea căruia concurenții se vor întâlni cu zăpadă afânată, zăpadă înghețată, dar și asfalt umed.

„În sportul auto parcurgerea traseelor cu aderență scăzută reprezintă spectacol și deliciu pentru spectatori. Pentru viitorii piloți, parcurgerea unui traseu descris anterior va constitui o experiență de neuitat. Pentru că toată lumea iubește derapajul și pentru ca acesta trebuie făcut controlat, în condiții de maximă siguranță și securitate, există Promo Rally by SDS (Safe Driving School/Școala de Condus Defensiv – nota red.)”, spun organizatorii.

Articole asemănătoare

 

Foto: Ana Maria Florea

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare