Sport

BRAȘOV. „Suntem nevoiți să lucrăm fără asistență medicală”!!!

A declarat antrenorul Laszlo Balint, care a precizat că în fotbalul românesc, la nivelul ligilor inferioare și în sectorul juvenil, situația este tragică

 

După moartea mijlocașului camerunez Patrick Ekeng (Dinamo), tot mai multe voci autorizate au început să ridice problema (lipsei) asistenței medicale în fotbalul românesc, semnalând și alte nereguli grave.

Invitat la Sport Total FM, antrenorul brașovean Laszlo Balint (foto), care a activat ultima dată la divizionara secundă din Clinceni, a relatat pe seama acestui subiect delicat: „La nivelul ligilor inferioare, suntem nevoiți să lucrăm fără asistență medicală în timpul antrenamentelor, de multe ori suntem nevoiți să jucăm meciuri amicale fără asistență medicală și oricând se poate produce o astfel de nenorocire. Dacă s-a întâmplat asta la cel mai înalt nivel din România, ce se poate întâmpla în ligile inferioare?!… Câți fotbaliști pot fi cu afecțiuni mai puțin cunoscute sau chiar necunoscute pentru ei si care pot să degenereze în ceva tragic?!… În fotbalul românesc, la nivelul ligilor inferioare și în sectorul juvenil, situația este tragică”.

Apoi, fostul „stegar”, campion cu Unirea Urziceni, a relatat că el crede că există fotbaliști în Liga 1 care folosesc anumite susținătoare de efort ce ar fi pe lista substanțelor interzise: „Mulți nu au acel simț al responsabilității, să întrebe doctorul”.

Laszlo Balint a menționat, de asemenea, că a venit momentul să se pună punctul pe „i”: „Trebuie luate măsuri concrete. Trebuie să se ajungă la obligativitate. Nu poți să asiguri asistența medicală, nu ai ce cauta in fotbal!”.

Așa cum a relatat pentru Sport Total FM, până acum s-a mers pe compromisuri, din cauza lipsei banilor – în special, iar dacă antrenorul pune piciorul în prag, solicitând condiții normale, este dat afară: „E din ce în ce mai greu să lucrezi în România”.

Pentru a tușa realitatea crudă, Laszlo Balint a dat exemplul echipei din Pojorâta, neînțelegând cum aceasta a obținut licența pentru a evolua în Liga 2: „Acolo, vestiarele sunt într-o clădire în care unei familii cu 5-6 copii i-ar fi greu să trăiască. Tavanul e la o înălțime de maxim 1.85 m. Nici nu se punea problema de cabinet medical sau alte facilități. Dușul era comun. I-am întrebat pe conducătorii de acolo cum au luat licența, cum a fost acceptat terenul de către federatie. Au spus că nu știu…”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button