Sport

BRAȘOV. Strigătul unei mame disperate! „Ca un soldățel își va termina sezonul”…

 

Mama Aniei Caill, schioară legitimată la Corona Brașov, este extrem de îngrijorată, pentru că viitorul sportiv al fiicei sale e învăluit în incertitudine.

„Ania a fost admisă la numai 13 ani în structurile de elită alpine. A fost, până la vârsta de 17 ani (din 2012 reprezintă România – n.a.), în primele 5 schioare la probele de viteză ale Franţei. Mai avea 2 ani până la Bacalaureat, era considerată un real talent în Franţa, dar m-am grăbit să cred că România o va susţine, că România, după ce a pierdut-o pe Edit Miklos, nu va mai face aceeaşi greşeală”, ne-a spus Dana Caill (foto).

Femeia a explicat şi decizia ca Ania Caill să reprezinte România: „Dorul de ţară, speranţa de a aduce României o sportivă cu mare potenţial, dorinţa de a revedea în circuitul Cupei Mondiale steagul României, toate acestea m-au făcut să cred că, într-adevăr, se doreşte performanţă la schi alpin… Ştiu la ce a dat cu piciorul, ştiu că a făcut acest lucru fără să se uite în urmă, dintr-o sete de a oferi României cele mai bune rezultate ale ei”.

Dana Caill a recunoscut că, acum, inima ei este frântă: „Ania îşi doreşte să facă performanţă, vrea să-şi amelioreze zi de zi, an de an rezultatele. Şi acest lucru a funcţionat atâta timp cât a avut o structură de antrenament, dar de 3 ani e singură. Un an a fost singură cu accidentarea suferită şi cu revenirea sa pe schiuri, apoi au urmat alţi 2 în care a fost prezentă atât în Cupa Europei, cât şi în Cupa Mondială ca… «sportiva nimănui». Ania a luptat singură pentru acea secundă, secundă jumate, care ar plasa-o fix acolo unde îi este, de fapt, locul în circuitul mondial. Câtă dragoste poate avea pentru acest sport, câtă abnegaţie de a continua în astfel de condiţii, dar povestea ei se va stinge. Aşa cum a apărut de nicăieri pentru FRSB, tot aşa va pleca… Nu lipsa de susţinere financiară este problema majoră, ci lipsa de înţelegere. Ca un soldăţel îşi va termina sezonul, reuşind să atingă toate obiectivele pe care le anunţase, dar se pare că deja nu mai interesează pe nimeni”.

Trist, dureros de trist.

Articole asemănătoare

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV. Ania Caill, locul 30 în coborârea din Cupa Europei de la Val Di Fassa

Ania Caill (Corona Brașov), COBORÂRE ONORABILĂ la Mondiale în condiții extrem de dificile!!!

Ania Caill (Corona Braşov), SUCCES la FIS Cup Open din Poiană!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare