Sport

BRAȘOV. Steliana Popa, rezultat excelent în Cupa Mondială de parașutism – precizia aterizării

  • 2_191826.jpg
  • 3_191825.jpg
  • 4_191824.jpg
 

Membră a Aeroclubului României, brașoveanca Steliana Popa a reușit la începutul lunii o performanță notabilă, câștigând a patra etapă a Cupei Mondiale de parașutism – precizia aterizării, care a avut loc în Italia.

Steliana Popa a avut evoluții excelente în cele șapte salturi efectuate în Italia. De două ori a aterizat exact în punctul marcat, de trei ori a greșit cu doar un centimetru. La un alt salt a pășit alături cu 2 centimetri, iar o dată a fost la 3 centimetri de perfecțiune.

Astfel, punctajul final, 8 cm, a dus-o pe Steliana Popa pe prima poziție, la egalitate cu reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Cheryl Stearns. Românca a primit 100 de puncte în clasamentul general al Cupei Mondiale.

„A fost o etapă excelentă pentru mine. Am reușit să iau pulsul competiției și am făcut salturile la un standard foarte bun. Am ocupat primul loc în clasament, la egalitate cu o concurentă din SUA, cu un scor de doar 8 cm obținut în urma a 7 salturi. Am reușit să facem 7 salturi din cele 8 planificate pentru că vremea a fost capricioasă, a fost o furtună timp de câteva ore. Colegii mi-au spus că am fost pe locul întâi încă de la manșa a 5-a, mi-au spus asta după ce concursul s-a încheiat, pentru că eu, la fel ca și alți sportivi, aleg să ignor existența clasamentului până la finalul competiției. Departajarea pentru medalii s-a făcut în baza regulei celui mai mic scor, deoarece la Cupa Mondială nu se fac salturi de departajare în cazurile de egalitate. Cum sportiva din SUA a obținut cel mai mic scor la 3 salturi, iar eu la 2 salturi, ea a primit trofeul locului 1, iar eu am luat «argintul». Totuși, punctajul în clasamentul general al Cupei Mondiale a fost același pentru amândouă, respectiv 100 puncte. Cheryl Stearns, concurenta cu care am fost la egalitate, este o legendă în parașutismul mondial. Deține foarte multe recorduri și este multiplă campioană mondială. Anul trecut a depășit 20.000 de salturi cu parașuta. Ea mă face să apreciez și mai mult ceea ce s-a întâmplat. Experiența mea pălește în fața experienței ei, dar, totuși, am împărțit locul întâi. A fost pentru prima dată când un român ocupă locul întâi în Cupa Mondială, în clasamentele dedicate celor cu vârsta peste 25 de ani și asta mă bucură enorm. Sunt fericită că eu am fost cea care a spart gheața și sper ca de acum înainte să ne fie mai ușor. Această etapă din Italia este foarte populară și strânge în fiecare an cele mai multe echipe participante și implicit cei mai mulți concurenți. Anul acesta au participat 49 de echipe și aproape 250 de sportivi din toata lumea”, ne-a declarat Steliana Popa.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, reprezentanta noastră ocupă un excelent loc 3, cu 218 p. Pe primele două poziții sunt Milena Zanotti (Italia), 280 p, și Monika Sadowy (Polonia), 225 p. „În septembrie voi participa la ultimele două etape ale Cupei Mondiale. Îmi doresc să păstrez sau chiar să îmbunătățesc forma sportivă în care sunt și să reușesc să urc în clasamentul general”, a adăugat Steliana Popa.

Articole asemănătoare

Despre obiectivele pe care Steliana Popa le are la Campionatul European din Bulgaria, mâine în Transilvania Expres.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button