Sport

BRAȘOV. „Stegarii” au umilit timp de 45 de minute liderul Ligii 1, dar au părăsit Cupa României. Astra a avut nevoie de o decizie scandaloasă a arbitrului pentru a se califica

Declarație fabuloasă a lui Romeo Pașcu: „După 42 de ani în fotbal, am văzut o brigadă de arbitri ca pe vremea mea”

 

FC Brașov a fost aproape să realizeze surpriza optimilor Cupei României și să elimine din competiție liderul Ligii 1, Astra Giurgiu. Lăudata echipă a lui Marius Șumudică a avut nevoie de ajutotur arbitrului Iulian Dima, un „fluieraș” care a făcut praf multe meciuri, dovadă fiind materialele ce apar la o simplă căutare pe www.google.ro a numelui său. Până ca o decizie a arbitrului din București să încline balanța, confruntrarea dintre FC Brașov și Astra Giurgiu a fost una de un nivel bun, în care „stegarii” au reușit o revenire fabuloasă.

Prima repriză a fost una de coșmar pentru elevii lui Adrian Szabo, Tembo, Budescu și Ioniță profitând de erorile din apărarea brașoveană. 3-0 la pauză pentru oaspeți și lumea nu mai spera în vreo minune. Nici patronul Ioan Nicolae nu a mai crezut și a plecat de la stadion după golul al treilea al giurgiuvenilor. Totuși, minunea s-a întâmplat. Dacă luăm în considerare doar repriza a doua, cu trei jucători sub 19 ani pe teren, Olteanu, Mareș și Perju, primul titular, ultimii doi intrați în în minutul 53, FC Brașov a umilit liderul Ligii 1. Marius Matei a fost demon și apot înger pentru trupa de la poalele Tâmpei. Acesta a irosit o lovitură de la 11 metri în minutul 59, având o execuție extrem de modestă. Apoi, atacantul și-a luat revanșa și a redus din handicap în minutul 67, cu un șut din colțul careului. Ultimele minute ale timpului regulamentar au fost de vis pentru „galben-negrii”. În minutul 87, Matei l-a servit pe puștiul Olteanu, un jucător care poate avea un viitor frumos, iar acesta nu l-a iertat pe Gavrilaș. După alte 120 de secunde, Matei a scăpat singur cu portarul oaspeților a făcut 3-3 și a trimis meciul în prelungiri și pe Marius Șumudică aproape de un infarct, după cum chiat tehnicianul Astrei a declarat.

Din păcate, „stegarii” nu au fost lăsați să ducă la sfârșit o revenire incredibilă, mediocrul arbitru Iulian Dima gândind că trebuie cumva să ajute formația care face furori în Liga 1. În doar trei minute, 96 și 99, Marius Matei a văzut două cartonașe galbene, ultimul gratuit, și a plecat mai repede la cabine. Cu un om mai puțin, ai noștri au rezistat bine și au fost la două minute de loviturile de departajare și de o posibilă calificare. În minutul 118, Mutu a intervenit excelent în fața lui Teixeira, însă mingea a ajuns la Dandea, care a marcat pentru 3-4 și a trimis Astra în sferturile de finală.

La final, Romeo Pașcu, președintele onorific al FC Brașov, a declarat la Dolce Sport: „Sunt marcat de faptul că, după 42 de ani în fotbal, am văzut o brigadă de arbitri ca pe vremea mea. Se bucurau la final mai mult decât jucătorii de la Astra. Domnul Dima a fost depăşit de meci. Golul doi marcat de Astra a fost din ofsaid, iar eliminarea la Matei în nici un caz nu a fost acordată corect. În plus, a fost fault şi la golul patru înscris de ei. Îmi amintesc de un meci dintre Oradea şi Hunedoara, când eram eu preşedinte la Oradea. În minutul 90 era 0-0, un jucător de la Hunedoara a tras spre poartă, se vedea că va fi gol, dar arbitrul a fluierat finalul meciului”.

Lăsând la o parte rezultatul, prestația din partea a doua a echipei brașovene a fost una care dă mari speranțe pentru viitorul în Liga 2. Dacă ai noștri vor juca așa și în meciurile de campionat, cu siguranță vor domina seria. Rămâne de văzut dacă vor putea face acest lucru. 

Articole asemănătoare

CITEȘTE ȘI: 

BRAȘOV. „Stegarii” ies onorabil din Cupa României. Astra, ajutată de arbitrul Dima să câștige


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button