Sport

BRAȘOV. Start fals pentru Olimpia CSU în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin

 

Olimpia CSU Brașov a început cu o înfrângere pe teren propriu semifinala Ligii Naționale de baschet feminin cu CS Universitatea Alba Iulia. Oaspetele s-au impus cu 58-41, pe sferturi 17-11, 12-5, 9-17, 20-8 și conduc cu 1-0 în seria care se desfășoară în sistemul cel mai bun din trei meciuri. Partida a doua va avea loc vineri seară, la Alba Iulia.

„Olimpicele” au fost de nerecunoscut în disputa de astăzi și au făcut probabil cel mai slab meci din întreg sezonul. Jucătoarele importante, precum Sharpe sau Bartee au fost departe de valoarea lor reală, Pesovic nu a fost nici ea la cel mai bun nivel. Irimia a părut singura care a vrut mai mult de la acest meci, în timp ce Logan, în cele zece minute petrecute pe teren nu a avut nici o realizare. În aceste condiții era greu ca formația de la poalele Tâmpei să se impună în fața unei grupări valoroase, care a avut-o pe Jelena Antic în zi de grație.

În prima repriză, pe teren a fost o singură echipă, oaspetele conducând clar ostilitățile. Universitatea Alba Iulia a avut și 15 puncte în plus pe tabelă, 29-15, iar la pauză conducea cu 29-16. Sfertul al treilea a fost unul excelent pentru „olimpice”, care au revenit în meci. Înaintea ultimelor 10 minute, oaspetele mai aveau doar cinci puncte în plus, 38-33. O fază importantă în stabilirea învingătoarei a avut loc cu șase minute și 21 de secunde rămase pe tabelă. Alba Iulia conducea cu 40-37, iar Gabi Irimia a reușit să marcheze fiind și faultată. Din păcate, arbitrul Bedir Sefer a fluierat abatere de pași, iar din acel moment brașovencele au căzut definitiv. În final, formația antrenată de selecționerul primei reprezentative a României, Miroslav Popov, s-a impus cu 58-41 și are prima șansă în lupta pentru accederea în finală. Astfel, Olimpia CSU Brașov este obligată să se impună vineri la Alba Iulia, în caz contrar urmând să joace doar finala mică.

„Primele două sferturi au fost foarte slabe, apoi am revenit în joc și ne-am apropiat la trei puncte de adversare. Din păcate, multe dintre jucătoarele de la care așteptam mult, au avut evoluții șterse. Presiunea și-a pus prea mult amprenta asupra lor și nu înțeleg de ce. Nu au fost în joc deloc, probabil că este vina mea. Alba Iulia are acum prima șansă, dar vom face tot posibilul să câștigăm meciul al doilea și să avem o confruntare decisivă la Brașov. Nu vreau să comentez arbitrajul. A fost acea fază extrem de importantă, dar nu e menirea mea să judec deciziile arbitrilor”, a declarat antrenorul „olimpicelor”, Dan Calancea.

De partea cealaltă, Miroslav Popov a punctat: „Mă bucur că am câștigat și că mai avem un pas până la finală. Totuși, nimic nu este jucat până la finalul meciului al doilea. Olimpia CSU Brașov este o echipă periculoasă, cu aruncătoare bune de «afară» și îmi este frică de disputa de la Alba Iulia. Va fi foarte greu pentru noi. Nici astăzi nu a fost ușor. Am început bine, dar eram convins că gazdele vor reveni în meci. S-a întâmplat acest lucru, dar e bine că nu au putut să treacă în avantaj pe tabelă și am gestionat finalul partidei”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button