Sport

BRAȘOV. Sportul la noi

 

E dureros de trist ceea se întâmplă cu sportul brașovean în această perioadă.

La fotbal, fără pic de sprijin din partea autorităților locale, cu puști inimoși în lot, ACS SR se chinuie să supraviețuiască prin Liga 3, în timp ce nou-înființata Corona dă senzația că e împinsă de la spate pe toboganul artificial al unei ascensiuni dictate, în mare parte, de interese politice. Trecutul a arătat că acest model „galben-albastru”, patentat, este realmente unul falimentar, mult promisul audit al defunctei secții fiind anunțat pierdut și declarat nul în negura timpului.

În privința stadionului, în timp ce, mai nou, și la Rm. Vâlcea (pe lângă Sibiu, Sf. Gheorghe, Mangalia, etc.) există un proiect clar, bugetat, pentru un asemenea obiectiv, ceața electorală a învăluit, vrăjit, visele fanilor, niște optimiști incurabili. S-a spus că ba se va face în Bartolomeu, lângă viitoarea Sală Polivalentă, dar terenul aparține Clubului Sportiv Școlar Brașovia, ba că va fi modernizat „Tineretului”, ba că…

În cazul handbalului, Coro(a)na Primăriei a fost distrusă de un cocktail Molotov format din multe ingrediente dubioase, „de partid”, din care amintim doar neglijența crasă a tuturor factorilor responsabili, multe jucătoare valoroase (chiar și o junioară!) fiind aruncate, inconștient, în prăpastie. Ce se va întâmpla în continuare, ținând cont că WADA, prin ANAD, are toleranță zero la încălcarea regulamentului antidoping? Dumnezeu cu mila, într-un ocean de incertitudine sulfuroasă.

Când Legea Sportului e varză (pe lângă Ilie Năstase, a recunoscut asta, deși cu jumătate de gură, și Mihai Covaliu, președintele COSR), schioara alpină Ania Caill, legitimată la Corona Brașov, „par exemple”, a ajuns să-și vândă parte din echipament pentru a-și putea susține activitatea competițională internațională. Și mai avem pretenții la medalii!

Apropo de dorința Brașovului de a candida la organizarea Jocurilor Olimpice (de orice fel), Octavian Morariu, un important membru CIO, a spus că vor fi șanse de reușită abia după inaugurarea aeroportului, a autostrăzii sugrumate la Comarnic; în concluzie, după ce vom avea o infrastructură bine pusă la punct.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare