Sport

BRAŞOV. SOOS, CORONA, victorie în ciuda FEDERAŢIEI MAGHIARE. Arbitraj scandalos la Patinoarul „Olimpic”

 

În faţa unui arbitraj scandalos, Corona a reuşit să o învingă pe Vasas cu 4-2, în meciul 7 al sfertului din Erste Liga la hochei pe gheaţă şi s-a calificat în semifinale. Oricum, trebuie tras un mare semnal de alarmă în privinţa arbitrajelor ungurilor delegaţi de federaţia maghiară.

Corona a dominat autoritar sezonul regulat, iar Federaţia Maghiară s-a speriat că troferul ar putea ajunge în România, astfel că în sfertul cu Vasas echipa noastră a avut parte de arbitraje scandaloase din partea brigăzilor cerute de adversari şi delegate prompt de organizator. De-al lungul seriei, Vasas a avut goluri din ofsaid, a fost lăsată să îşi rănească rivalii fără să fie dictate sancţiuni, a avut parte de superiorităţi inventate şi, astfel, o echipă modestă putea ajunge în semifinale.

Seria a ajuns în meciul decisiv, care a avut loc în această seară la Patinoarul „Olimpic”. Ceea ce au făcut însă cei doi „fluieraşi” delegaţi de Federaţia Maghiară, Mark Kokai şi Daniel Soos, a fost scandalos. Cei doi unguri au făcut tot ce au putut pentru ca Vasas să se impună, dar „lupii” au strâns rândurile şi au muşcat fără milă. Izbiri de mantinelă, agăţări, piedici, schimbări greşite nenumărate, la toate infrecţiunile posibile ale jucătorilor de la Vasas au închis ochii cei doi arbitri, dar până la urmă ai noştri au reuşit să treacă peste toate şi să obţină un succes entuziasmant.

După o primă repriză „albă”, Fowlie şi Finucci au construit un avantaj de două goluri pentru Corona. A fost nevoie de două superiorităţi numerice pentru ca oaspeţii să spere din nou, Nagy şi Schmal restabilind egalitatea. Pe final însă, Roberto Gliga s-a distrat cu fundaşii adverşi şi a marcat pentru 3-2, iar Valchar a închis conturile cu o reuşită în poarta goală.

Astfel, Corona s-a calificat în semifinale, cu scorul general de 4-3 şi continuă lupta pentru trofeu.

Articole asemănătoare

În semifinalele Erste Liga la hochei pe gheaţă, Corona Braşov se va duela cu DEAC, într-o confruntare care se va decide în sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

Primele două partide vor avea loc marţi şi miercuri, la Patinoarul „Olimpic”. 

Pentru seria cu DEAC, conducerea „lupilor” e obligată să ceară arbitri străini pentru a putea avea parte de o luptă dreaptă şi nu de circ.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button