Sport

BRAȘOV. ȘOC. DECIZIE FRH. Corona a pierdut la masa verde meciul cu Universitatea Cluj din Liga Națională de handbal feminin și a ajuns pe locul 9 în clasament

 

După ce a fost sancționată la nivelul echipei de Divizia A cu pierderea la masa verde, 0-10, a meciului cu SCM Timișoara, Corona Brașot a primit o sancțiune identică pentru formația de senioare.

Astfel, Comisia Centrală de Competiții din cadrul Federației Române de Handbal a omologat jocul Corona Brașov – Universitatea Cluj cu scorul de 0-10. Totodată, gruparea de la poalele Tâmpei a fost penalizată cu un punct. Pe teren, Corona s-a impus în partida disputată în etapa a treia a Ligii Naționale de handbal feminin, 30-23.

„Urmare a adresei nr. 4894 / 27.10.2017 formulate de Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca Comisia Centrală de Competiții constată următoarele:

– ASC Corona 2010 Braşov a disputat 2 jocuri în aceeaşi zi (16.09.2017) respectiv:

Divizia A feminin – ora 11.00 – CSU Oradea (primul joc)

Liga Naţională Feminin (Liga Florilor) – ora 20.00 – Universitatea Cluj (al doilea joc)

Ca urmare a folosirii jucătoarelor: Daciana Hossu şi Târcă Sorina, Comisia Centrală de Competiţii va omologa jocul ASC Corona 2010 Braşov – Universitatea Cluj cu rezultatul de 0-10 şi scăderea unui (1) punct în clasament conform Art 12.7 din RODCNH”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRH.

Ce spun articolele 12.6 și 12.7 din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Competițiilor Naționale de Handbal 2017 – 2018:

„12.6 Dubla legitimare.

12.6.a. Cluburile sportive de seniori pot folosi juniori, legitimaţi la alte cluburi sportive, din acelaşi oraş, judeţ sau din alte județe.

În această situaţie clubul de seniori înaintează la F.R. Handbal un Protocol de colaborare (valabil pentru un an competiţional), avizat de clubul sportiv de juniori, care să cuprindă jucătorii respectivi. F.R. Handbal va elibera jucătorilor cuprinşi în tabel carnete de legitimare «DUPLICAT», cu denumirea clubului de seniori, valabile pe perioada dublei legitimări.

12.7. Sportivii aflaţi în situaţia prezentată la punctul 12.6., vor evolua cu prioritate în echipa clubului posesor.

Un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceiasi zi, dar la categorii competitionale diferite (LN, Div.A, jun.I, II sau III). Nerespectarea acestei cerinţe va atrage după sine pierderea jocurilor de către echipele implicate cu 10 – 0 şi scăderea unui punct în clasament, precum şi sancţionarea antrenorilor echipelor respective”.

Deci, comisia a dat acest verdict ca urmare a faptului că Daciana Hosu și Sorina Târcă nu mai sunt junioare și nu mai pot avea dublă legitimare, dar au evoluat atât la echipa de Divizia A, cât și la cea de Liga Națională.

În urma acestei decizii, Corona Brașov are în acest moment 8 puncte și ocupă poziția a noua a clasamentului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare