BRAȘOV. Și totuși, cum rămâne cu stadionul?!…
În data de 12 septembrie am scris despre noile stadioane ce vor apărea prin țară – vezi: Despre fotbal și stadioane în BRAȘOV și… aiurea-n România, consemnând că în orașul de la poalele Tâmpei nu (prea) există preocupare la nivel de infrastructură fotbalistică, în ciuda unor vrăjeli electorale care apar ritmic prin mass-media.
Între timp, la nivel de proiect (momentan), au mai „răsărit” două stadioane în orașe importante din România. La Botoșani, actuala arenă va fi modernizată din temelii, pe banii Companiei Naționale de Investiții, urmând a avea o capacitate de 8.000 de locuri. Apoi, la Oradea, pe drumul spre Băile Felix, se va construi o arenă de 15.000-20.000 de locuri, primarul Ilie Bolojan susținând că aceasta va avea și piste de alergare pentru competiții de atletism (apropo, mai țineți minte ce au declarat autoritățile brașovene după Campionatul Mondial de alergare – 50 km?!).
Orice localitate care intenționează să se dezvolte – din orice punct de vedere – e obligatoriu să dețină măcar un stadion de Doamne-ajută și, lucru important pentru sănătatea fizică și psihică a populației, bazele sportive existente trebuie să fie protejate și întreținute, nu distruse, „vopsindu-se” în roz părculețe și locuri de joacă de tot felul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.