Sport

BRAȘOV. Șeful ANAD l-a „SOMAT” pe Liviu Dragomir să spună tot ce știe despre cluburile care au mai apelat la controversata procedură laser…

Va avea curajul ex-președintele Coronei să facă acest lucru, cu dovezile puse în fața lui Cristi Balaj?!…

 

După ce medicul Marius Capră a replicat la destăinuirile ex-președintelui grupării Corona Brașov cu privire la cazul în care handbalistele „galben-albastre” au încălcat regulamentul internațional antidoping – vezi: CAZUL CORONA BRAȘOV. Sorina Târcă, „RUGATĂ” insistent de Liviu Dragomir să facă terapia laser?!… REACȚIA medicului Marius Capră, a venit și rândul lui Alexandru Butoi, fost colaborator la Agenția Națională Antidoping (ANAD), și șefului ANAD, Cristi Balaj (foto), să reacționeze, tot la prosport.ro, în urma amplului interviu dat de Liviu Dragomir. 

Conform sursei citate, Alexandru Butoi l-a contrazis pe Dragomir, punctând clar:  „A fost dopaj, pentru că s-a încălcat o legislație!”. Medicul a confirmat că a avut o discuție cu antrenorul Ion Crăciun, relatând: „M-a sunat și m-a întrebat dacă eu consider că fetele și-au crescut performanța prin folosirea acestei metode (terapie laser – n.r.). I-am spus că nu pot să știu dacă această metodă crește performanța sportivă. I-am spus același lucru și domnului Balaj, iar președintele, pe bune dreptate, a procedat foarte bine. Și pe mine, dacă vine cineva și mă întreabă: « Consideri că e dopaj?», răspund: «Da, domnule, consider că este dopaj, că așa spune legea!»”.

Apoi, Cristi Balaj a subliniat că în calitatea sa de președinte la ANAD trebuie să protejeze sportivii care respectă reglementările anti-doping și au dreptul de a participa la competițiile naționale și internaționale, atunci când reprezintă România.
 
Întrebat când se va da un verdict în Cazul Corona, fostul arbitrul internațional de fotbal a spus: „Regulamentul a fost trimis către Monitorul Oficial, au fost anumite corecturi și le mulțumim frumos pentru sprijinul acordat”. Prin urmare, vom afla suspendările dictate jucătoarelor cât de curând, sperând ca acestea să fie cât mai mici posibil.

Balaj, care n-a dorit să intre într-o polemică a declarațiilor cu Liviu Dragomir, l-a somat, însă, pe acesta să spună tot ceea ce știe, cu dovezile corespunzătoare, în urma afirmației: „Știu că procedura (cu laser, de la Clinica IoMed – n.r.) a fost uzitată de mai multe cluburi, de altfel medicul clubului mi-a și spus asta ca argument, atunci când a făcut prezentarea terapiei. La fel și medicul clinicii IoMed a menționat acest aspect când am fost la clinică. La vremea izbucnirii scandalului, se spunea că sunt nenumărate echipe și cluburi vizate că ar fi urmat terapia, în presă era iureș mare, se vehiculau nume de echipe chiar din Liga 1 de fotbal care urmau să fie suspendate. Și? Nimic. Să înțeleg de aici că doar Corona a fost cea care trebuia să plătească?!”. 

Așadar, Cristi Balaj a întărit: „Comisia de Audiere este obligată și sunt convinsă că a făcut acest lucru, adică să asculte, să noteze tot ceea ce declară persoanele implicate. Dacă domnul Dragomir are cunoștință și dovezi că au fost și alți sportivi implicați, alte persoane din alte discipline sportive și nu a declarat acest lucru în fața Comisiei, pentru a fi făcute investigații și în acele zone, este într-o culpă foarte mare. Îl rog, îl invit, chiar îl somez să spună în fața Comisiei tot ceea ce știe și să aducă și probe în acest caz, pentru a depista orice caz de încălcare a reglementărilor anti-doping”.

Va face, oare, Liviu Dragomir acest lucru sau va încerca să (re)pună batista pe țambal, dorind ca ecourile declarației sale de mai sus să se piardă în uitare?!

De văzut…

Întregul articol cu punctele de vedere ale lui Alexandru Butoi și Cristi Balaj în Cazul Corona Brașov îl puteți citi AICI: https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/cazul-corona-brasov-a-fost-dopaj-pentru-ca-s-a-incalcat-o-legislatie-de-ce-s-a-pacalit-clubul-reactia-lui-cristi-balaj-dupa-ce-a-fost-acuzat-ca-nu-a-19030597

Vezi și tot ceea ce i-a relatat Liviu Dragomir jurnalistului brașovean Marius Huțu:

CAZUL CORONA BRAŞOV. Liviu Dragomir – „SĂGEŢI” către Gloria Bistriţa şi FRH!

CAZUL CORONA BRAȘOV. Dragomir: „Viața mea a fost iremediabil distrusă”! REPROȘURI la adresa lui Cristi Balaj și ANAD

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button