Sport

BRAȘOV. Seară magică pentru Olimpia CSU. Gruparea antrenată de Dan Calancea a câștigat derby-ul cu Sepsi Sf. Gheorghe

  • 2_106.jpg
  • 3_56.jpg
 

Olimpia CSU Brașov este o echipă specială. Cu un buget care nu se poate compara cu cele ale multor alte grupări din Liga Națională la baschet feminin, „olimpicele” reușesc lucruri incredibile. 

Astăzi, la Brașov a venit lidera Sepsi Sf. Gheorghe, o formație la care rezervele au salarii mai mari decât cea mai bine plătită jucătoare de la Olimpia CSU, o grupare care până acum a câștigat toate cele 12 meciuri jucate, care este, fără îndoială, principala favorită la titlu în acest sezon. Trupa din Covansa a fost susținută la Brașov de vreo 200 de fani, dar nici brașovenii nu s-au lăsat mai prejos și au venit în număr mare pentru a le încuraja pe fetele lui Dan Calancea, un antrenor care știe ce face și care reușește lucruri incredibile. Atmosfera a fost una extraordinară, iar meciul unul fantastic, un adevărat spectacol. Și pentru ca totul să fie perfect, finalul a fost unul dramatic, iar rezultatul final unul incredibil, 77-74 pentru „olimpice”.

În prima repriză, sportivele îmbrăcate în alb și albastru au avut o evoluție fabuloasă. O apărare perfectă gândită de Dan Calancea și pusă în aplicare de jucătoare și atacuri care au lăsat fără replică defensiva oaspetelor. Olimpia a fost mereu în față a avut și 13 puncte în plus, 33-20, dar la cabine a intrat cu un avans de opt lungimi, 35-27. Partea a doua a fost mult mai echilibrată, oaspetele au arătat de ce sunt pe prima poziție a ierarhiei, au egalat și și-au construit un avans de cinci puncte, 62-57. Din fericire, fetele noastre au rămas lucide, nu au căzut și au crezut în șansa lor. Cu Biljana Pesovic incredibilă de la trei puncte (procentaj de reușită de 100%), cu Janae Sharpe excelentă la coordonare și fără greșeală în momentele importante la libere, cu Irimia și Bartee peste mai bine cotatele lor rivale de la Sf. Gheorghe, cu Mitic și Ardelean care au surprins pozitiv, Olimpia CSU a dat lovitura și a reușit surpriza. Au mai jucat Ana Ferariu și Haas. 77-74 pentru gruparea de la poalele Tâmpei, care a administrat prima înfrângere trupei din Sf. Gheorghe. Un rezultat pe care nimeni nu îl credea posibil și care o face pe Olimpia CSU o candidată serioasă la poziția a doua la finalul sezonului regulat.

Mai mult, a fost o lecție pentru factorii de decizie, care refuză să mai aloce o sumă infimă la bugetul acestei echipe care ar putea aduce o nouă medalie, dacă nu chiar un titlu pentru sporturile de echipă de la poalele Tâmpei. În condițiile în care handbalistele și hocheiștii de la Corona se zbat în mediocritate în acest moment, chiar dacă acolo municipalitatea investește bani serioși, Olimpia CSU Brașov a devnit numele reprezentativ pentru sporturile de echipă din oraș și ar trebui să se găsească banii necesari pentru ca aceasta să reușească să fie pe podium la finalul sezonului.

În meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, pentru Olimpia CSU au marcat: Pesovic – 24 p, Bartee – 19 p, Sharpe – 13 p, Irimia – 8 p, Ardelean – 7 p, Mitic – 6 p.

„Nu știu cât de importantă e această victorie. E un succes în sezonul regulat, lucrurile vor fi decisive în play-off. S-ar putea să mai întâlnim în acest sezon Sf. Gheorghe. Trebuie să remarc atmosfera din sală. Fanii realmente ne-au purtat spre victorie, mi-au adus aminte de vremurile incredibile când sala era plină la meciurile de băieți. Acesta este cel mai important lucru pentru noi. Sf. Gheorghe nu a cunoscut înfrângerea până în acest moment, cu atât mai valoroasă este victoria noastră. Nu vreau să remarc nici o jucătoare, toate au făcut un meci bun. Ca și buget, probabil suntem o echipă de locul 9, ca și individualități în lot, de locul 7, dar ca echipă suntem pe locul 2, cu doar două înfrângeri. Poate ar fi cazul ca autoritățile care decid să se îndrepte mai atent spre noi. Ne mai trebuie cel puțin o jucătoare pe poziția 5. Dacă o vom aduce, ne vom putea bate de la egal la egal cu oricine”, a declarat la final antrenorul Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button