Sport

BRAȘOV SAU LAUSANNE?! CIO – raport final!!! Orașul favorit pentru organizarea Jocurilor Olimpice ale tineretului 2020…

 

Comitetul de evaluare a candidaturilor pentru găzduirea celei de a treia ediții de iarnă a Jocurilor Olimpice ale tineretului din 2020 a făcut raportul final. Documentul este disponibil pe site-ul oficial al CIO.

Verdictul se va da pe 31 iulie, la Kuala Lumpur (Malaysia), în cadrul celei de a 128-a sesiuni a Comitetului Internațional Olimpic (CIO). În aceeași zi, cei 105 electori ai CIO vor alege și gazda ediției 2022 a J.O. de iarnă, concurente fiind orașele Alma Ata (Kazahstan) și Beijing (China).

 
Astfel, conform 24heures.ch, s-a inserat că după depunerea dosarului de candidatură, în 2013, Brașovul a adăugat trei discipline sportive în program, curling, patinaj viteză și half-pipe, ceea ce a dus la o creștere cu 40% a bugetului inițial.
Forul de control al CIO a subliniat incertitudinea financiară ce planează asupra candidaturii României, subliniindu-se că amenajările sportive permanente (construcțiile) vor fi finanțate de autoritățile publice sau de sectorul privat.
 
„Modelele de finanțare pentru noile baze permanente (curling și half-pipe) și cele două temporare (patinoarul de antrenament pentru hochei pe gheață și patinaj viteză) nu sunt încă finalizate”, potrivit sursei citate.
 
În aceste condiții, comisia a estimat că „investițiile reprezintă un risc considerabil pentru comitetul de organizare român”.
 
Privind partea pozitivă în ceea ce ne privește, s-a constatat „experiența Brașovului”, dată de buna organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Față de Lausanne, printre altele, s-a relatat că bugetul de 42.2 milioane de dolari (de aproape de trei ori mai mare decât al Brașovului!) este garantat de autoritățile publice. Comisia a analizat favorabil programul cultural propus de partea elvețiană, susținând că Lausanne 2020 „va putea fi un bun partener pentru CIO”. Îngrijorare stârnește, totuși, construcția în timp util a unui nou patinoar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare