Sport

BRAȘOV. Sărituri cu schiurile. Medaliatele de la PyeongChang vin la Râșnov. Dana Haralambie vizează un loc în top 15

  • lundby.jpg
 

După Jocurile Olimpice de la PyeongChang, elita săritoarelor cu schiurile va fi prezentă la Râșnov, unde în week-end vor avea loc două etape din Cupa Mondială.

La competițiile care vor avea loc sâmbătă și duminică pe trambulina cu punctul de construcție K 90 m și-au anunțat prezența toate sportivele importante. Nu vor lipsi campioana olimpică en-titre, norvegianca Maren Lundby (foto 2), dar nici celelalte medaliate, Katharina Althaus (Germania) și Sara Takanashi (Japonia). Cele trei ocupă și primele locuri în clasamentul general al Cupei Mondiale, Lundby – 940 p, Althaus – 640 p, Takanashi – 580 p.

România va avea trei reprezentante, Dana Haralambie (foto 1), a 25-a la PyeongChang și a 27-a în clasamentul general al Cupei Mondiale cu 72 p, Diana Trâmbițaș și Carina Militaru.

Intrarea va fi liberă, iar Primăria Râșnov va pune la dispoziția spectatorilor curse regulate din centrul orașului, care vor circula pe traseul Cinema Amza Pellea – I.L. Caragiale – Valea Cărbunării și retur, începând cu ora 10.00 sâmbătă și cu ora 8.00 duminică.

„Nu mai avem probleme cu zăpada. Sperăm să nu mai fie ger și să nu avem probleme cu vântul. Vremea se îndreaptă și sper să ne ajute. După toate prognozele, din acest punct de vedere va fi bine. Vom avea un concurs foarte puternic. Practic, va fi reeditarea competiției de la PyeongChang, vor fi prezente toate sportivele care au sărit în Coreea de Sud. Așadar, va fi spectacol. În ceea ce ne privește, acum chiar aștept de la Dana Haralambie o clasare în top 15. A demonstrat că poate și ne dorim să facă acest rezultat la noi acasă. Apoi, sper ca măcar una dintre celelalte două sportive care ne reprezintă, Diana Trâmbițaș și Carina Militaru, să prindă manșa a doua, adică un loc în top 30”, ne-a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button