Sport

BRAȘOV. Sabrerii „tricolori”, pe podium la Campionatul European de cadeți

Din echipa României au făcut parte brașovenii Rareș Ailincă (CSM Brașov) și Andrei Păștin (Dinamo)

 

Echipa de sabie a României, cu doi brașoveni în componență, Rareș Ailincă (CSM Brașov) și Andrei Păștin (Dinamo), a cucerit medaliile de bronz la Campionatul European pentru cadeți. Alături de sportivii brașoveni, din echipă au mai făcut parte Răzvan Stănescu (CSS Slobozia) și Matei Aniculoesei (CSA Steaua).

Până în semifinale, românii au dispus de Franța, 45-38, și de Ucraina, 45-35. În penultimul act, „tricolorii” au condus cu 44-42 Ungaria, dar în final au pierdut, 44-45. În asaltul pentru „bronz”, ai noștri au dispus de Marea Britanie, 45-33. Titlul continental a ajuns la Ungaria, care a trecut în finală de Rusia, 45-43.

„A fost o experiență frumoasă, care confirmă efortul și munca depusă până acum de sportivi. Această medalie sper să ne dea și mai multă încredere, iar la Campionatul Mondial, care va debuta luna viitoare, să avem o evoluție cel puțin la fel de bună. Cu răbdare, pasiune și foarte multă muncă, putem urca pe orice podium. Personal, le mulțumesc părinților acestor tineri, pentru încrederea și susținerea acordate”, a declarat Marius Gălățanu, antrenor în cadrul Centrului Olimpic de sabie de la Brașov.

Trei din cei patru sabreri componenți ai echipei care a cucerit „bronzul” la C.E., Rareș Ailincă, Andrei Păștin și Răzvan Stănescu, se pregătesc la Centrul Olimpic de la Brașov, sub comanda antrenorilor Marius Gălățanu și Rareș Dumitrescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button