Sport

BRAȘOV. S-a stabilit țintarul Ligii Naționale de baschet feminin. Reguli noi. Se joacă degeaba până în play-off. Programul echipei Olimpia CSU

 

Noul sezon al Ligii Naționale de baschet feminin va debuta pe 6 octombrie.

După o vară fierbinte, în care Federația Română de Baschet a inflamat lucrurile cerând cluburilor garanții de 10.000 de euro pentru participarea în sezonul 2018-2019, lucrurile s-au liniștit.

Doar două combatante, ICIM Arad și CSM Târgoviște, au depus cei 10.000 de euro la federație, restul formațiilor apelând la alte soluții. Olimpia CSU Brașov a garantat cu un bilet la ordin de la o bancă.

În noul sezon vor fi 13 combatante, împărțite în două grupe.

În grupa A vor fi Olimpia CSU Brașov, Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare, CSM Târgoviște, Universitatea Goldiș ICIM Arad și Universitatea Cluj.

În grupa B vor juca Rapid București, Agronomia București, KSE Tg. Secuiesc, CSU Oradea, Phoenix Constanța, CSBT Alexandria și CSM Mureș.

Practic, cele șase din grupa A vor juca degeaba în prima parte a sezonului, toate având asigurată calificarea în play-off. Ele se vor duela doar pentru un clasament care va da jocurile din sferturi.

La finalul primei părți, campioana grupei B va promova într-o grupă nouă, „roșie”, celelalte urmând să rămână în grupa „galbenă”. Se vor menține punctele acumulate în grupele A și B. Va urma un nou campionat tur-retur la finalul căruia cele șapte din grupa „roșie” și prima clasată în grupa „galbenă” vor intra în play-off.

Îm sferturi și în semifinale se va juca în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Finala mare se va disputa în sistemul cel mai bun din șapte partide.

Astăzi, la sediul Federației Române de Baschet s-a stabilit țintarul primei părți a campionatului.

În grupa A, Olimpia CSU Brașov va avea următorul program:

Etapa 1 (6 octombrie): Universitatea Cluj – Olimpia CSU Brașov

Etapa 2 (13 octombrie): Olimpia CSU Brașov – CSM Satu Mare

Etapa 3 (20 octombrie): Sepsi Sf. Gheorghe – Olimpia CSU Brașov

Etapa 4 (27 octombrie): Olimpia CSU Brașov – Universitatea Goldiș ICIM Arad

Etapa 5 (3 noiembrie 2018): Olimpia CSU Brașov – CSM Târgoviște.

Totodată, s-au stabilit și meciurile din primul tur al Cupei României, care vor avea loc pe 26 și 29 septembrie. Olimpia CSU Brașov se va duela cu Universitatea Goldiș ICIM Arad, primul meci în deplasare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button