Sport

BRAȘOV. Roxana Ciuhulescu și Marco Tempestini au câștigat Superspeciala de la Transcarpatic Rally Raid

  • Marco Tempestini  Roxana Ciuhulescu  (2) (Copy)_194520.JPG
  • Adrian Rusu  Radu Ilea (Copy)_194516.JPG
  • Vlad Tiglariu (Copy)_194515.JPG
  • Doron Heirich  Abraham Zytcer (Copy)_194518.JPG
  • Guido de Sabbata  Stefano Rom (Copy)_194519.JPG
  • _DSC3862 (Copy)_194521.JPG
  • Matei Albulescu (Copy)_194522.JPG
  • Mihai Hanganu  Daniel Voinea (Copy)_194523.JPG
  • TRANSCARPATIC Rally Raid 2015 (Copy)_194524.JPG
 

La Brașov a început a 10-a ediţie a Transcarpatic Rally Raid,  startul festiv fiind dat ieri după-amiază de la Sala Sporturilor. Superspeciala din prima etapă a avut loc în zona şoselei de centură a oraşului, pe un teren special amenajat.

Această primă probă a competiţiei, Superspeciala din Braşov, a fost câştigată de echipajul Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax) – foto 1 și 2. Au urmat Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero) şi Adrian Rusu / Radu Ilea (#160 – Opel Frontera).  „România are un potenţial mare pentru a organiza şi desfăşura astfel de competiţii. Prezenţa echipajelor din Italia, Rusia sau Israel confirmă acest lucru. Navigatorul meu este Roxana Ciuhulescu, ambasador FRAS, alături de care promovăm şi susţinem competiţiile de tip rally raid. Această competiţie rămâne pentru mine un test dar şi un bun antrenament. În funcţie de cum vor decurge lucrurile, voi vedea ce voi face pe viitor în acest sens. Este o competiţie aparte, plăcută, interesantă la care particip cu plăcere”, a declarat liderul competiţiei Marco Tempestini.
Câştigatorul ediţiei din anul 2014, Roberto Camporese, a avut un start bun, însă problemele de electronică ale autovehiculului nu i-au permis ocuparea unei poziţii agreabile, la finalul etapei clasându-se pe locul 14. O surpriză plăcută rămâne evoluţia echipajului Mihai Hanganu / Daniel Voinea (#120 – Polaris RZR XP 900) care ocupă locul 7 în clasamentul general. Ritmul impus de Mihai Hanganu a fost alert, plin de aplomb.

 

Dacă motoarele sau maşinile i-au facut pe copii să viseze la ştafeta de mâine, Aro Super Rally al echipajului braşovean Mihai Leonte / Mihai Stoica i-a fermecat pe cei mici. Vehiculul braşovenilor şi-a câştigat un loc in inima copiilor şi doar mascota echipei Haiducii Wheels, un superb papagal, i-a desprins de bolid. Din păcate, echipajul Mihai Leonte / Mihai Stoica a abandonat pe timpul probei speciale. „Am luat startul fericit de atmosfera de la această ediţie. Am muncit foarte mult la maşină şi ne-am dorit să terminăm concursul. Comportamentul maşinii mi-a arătat că nu am reuşit să găsesc cea mai bună setare la suspensii. Interpretarea greşită a unui reper, viteza destul de ridicată, o manevră îndrăzneaţă a condus la răsturnarea maşinii. Suntem bine, suntem sănătoşi, însă direcţia vehiculului a suferit avarii majore pe care nu cred că le vom repara până mâine”, a menţionat pilotul braşovean Mihai Leonte.
    

La startul acestei ediţii există şi un buggy al echipajului Doron Heirich / Abraham Zytcer (#112 – Puma). Echipajul din Israel a terminat pe locul 10 prima etapă şi se pregăteşte să atace cu încredere următoarele etape. „Am mers bine azi, deşi câteva probleme de electronica ne-au creat emoţii. Sunt convins că vom reuşi să menţinem un ritm bun care să ne aducă şi o clasare pe măsură. Îmi place foarte mult atmosfera din România şi sunt convins că voi reveni cu plăcere şi la alte concursuri”, a declarat pilotul israelian Doron Heirich.
Primii cinci clasaţi, atât la clasa auto cât şi la moto, au tras la sorţi ordinea de plecare în etapa de astăzi, 23 septembrie.
La moto competiţia va fi deschisă de Ionuţ Florea (#15 – KTM), Vlad Tiglariu (#19 – KTM EXR) şi Catalin Badoi (#1 – KTM EXC) iar la auto de Vincenzo Cangi / Paolo Manfredini (#223 – Isuzu Dmax WRC), Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax) si Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero).
Urmează provocarea munţilor.

Între 22 şi 26 septembrie, echipaje din Italia, Israel, Rusia şi România participă la Transcarpatic Rally Raid 2015. De pe crestele munţilor la malul mării, 1.135 de kilometri de aventură şi emoţie împărţiţi în cinci etape, din care lungimea probelor speciale este de 720 kilometri, îi aşteaptă pe concurenţi.

 

Credit foto: Dan Străuți


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button